Sapunica oko pjena partija na Ukrini se nastavlja, Mektić se oglasio: Korištena je eko pjena
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

"Vode Srpske" su već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu.

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske reagiralo i najoštrije osudilo upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a što je zabilježeno proteklog vikenda na rijeci Ukrini, i zatražilo istragu, oglasio se i Dragan Mektić koji je učestvovao u ovom takozvanom "pjena partiju".

 

Kako navodi Mektić na rijeci Ukrini korištena je "eko pjena". 

- Lažni dušebrižnici iz SNSD-a. Termoelektrana u Stanarima kad ispusti otpad od crnog uglja Ukrina bude mutna ko oranje. Čitav Prnjavor gradsku kanalizaciju ispušta u rijeku Vijaku i ne uzimaju uzorke. Ovdje je korištenja eko pjena na biljnoj bazi Eurolajn - naveo je Mektić.

Naime, ranije je Ministarstvo zatražilo od Inspektorata Republike Srpske da se istraži i ispita ovaj slučaj, koji je privukao i pažnju medija, a u kojem je na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno da je pjena koja je korištena u rijeci Ukrini nastala iz topa za generator pjene.

"Vode Srpske" su već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu.

- Neshvatljivo je i nedopustivo da se u svrhu zabave u rijeku ispuštaju hemikalije, a ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja rijeka. Upotreba hemikalija pogubna je za biljni i životinjski svijet rijeka, a posebno je specifično što se to dogodilo na rijeci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu "cvjetanja rijeke", odnosno "ukrinskom vodenom cvijetu", koje izaziva jedna vrsta bijelog leptira - naveli su u Ministarstvu.

Između ostalog pojašnjavaju da je neshvatljivo i nedopustivo da se u svrhu zabave u rijeku ispuštaju hemikalije.

- Ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja rijeka - kažu u Ministarstvu.

Podsjećamo Mektić je video objavio na svom Twitter profilu i nakon toga izazvao mnogobrojne reakcije. 

IZVOR: OSLOBOĐENJE

Dragan Mektić izazvao veliki broj reakcija / Twitter

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano