SAZNAJEMO - PREDSJEDNIŠTVO DNS-a POVUKLO POTPIS SA SPORAZUMA SA ASOCIJACIJOM STVARALACA...
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsjedništvo DNS-a na vanrednoj telefonskoj sjednici koju je inicirao predsjednik Nenad Nešić, donijelo je jednoglasnu odluku da povuče potpis sa sporazuma koji su parlamentarne stranke potpisale sa Asocijacijom stvaralaca Republike Srpske, dok se ne postigne opšti konsenzus svih onih koji su doprinjeli stvaranju Republike Srpske.

"Niko ko se trudi da budućnost Republike Srpske bude bolja ne smije zaboraviti sve ljude koji su rizikovali život da je stvore i zato nam je jako važan stav boraca i ratnih i vojnih invalida, porodice poginulih i nestalih i svih drugih žrtava rata nastalih u procesu stvaranje i odbrane Republike Srpske”, rečeno je na telefonskoj sjednici.

 

Predsjedništvo je sa žaljenjem konstatovalo, da su učesnici sastanka dovedeni u zabludu da postoji podrška Boračke organizacije takvom sporazumu, što se pokazalo netačnim.

Apelujemo da Boračka organizacija, Asocijacija stvaraoca Republike Srpske i svi drugih koji su doprinjeli stvaranju naše republike i u odbrani života, sjednu i dogovore zajednički prijedlog, i takav dogovor će imati našu punu podršku, a do tada DNS povlači potpis sa spornog Sporazuma.

 

 Odluka koju treba da donese Vlada Republike Srpske, a potvrdi Narodna skupština Republike Srpske treba da doprinese jedinstvu, a ne razdor u našem društvu, stav je Predsjedništva DNS-a.

 

 DNS poštuje ulogu pojedinaca koji su obavljali najviše državne funkcije tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, ali smatra da se država jednako mora odužiti svima onima koji su dali nemerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske.

IZVOR: DNS

Dns, nenad nešić, crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano