SEĆANJE NA STRADANJE U Donjoj Gradini pomen žrtvama sistema logora Jasenovac (FOTO)

U Spomen-području Donja Gradina, na grobnom mestu Hrastovi, počelo je služenje pomena srpskim, jevrejskim i romskim žrtvama mučki ubijenim u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora.

Parastos srpskim žrtvama služe sveštenici Srpske pravoslavne crkve, a potom će biti upućene jevrejska i romska molitva, piše Srpskainfo.

 
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

Donja Gradina

Obeležavaju prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, Željkom Cvijanović, predsednicom Republike Srpske i premijerom Radovanom Viškovićem.

 

Vučić i Dodik u Donjoj GradiniFOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

Vučić i Dodik u Donjoj GradiniPrisutni su i predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH, diplomatskog kora, ambasadori Rusije i Velike Britanije u BiH Igor Kalabuhov i Metju Fild, predstavnik ambasade SAD u BiH, potomci žrtava, nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, preživeli jasenovački logoraši.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

Donja Gradina

Zbog epidemioloskih mera, komemorativnom skupu u Donjoj Gradini prisustvuje neuporedivo manje građana nego prethodnih godina.

Nakon polaganja venaca i cveća, predviđeno je obraćanje predsednika Srpske i Srbije, kao i srpskog člana i predsedavajućeg Predsjedništva BiH.
Izvor: blic.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: