Sicilija plaća da ljetujete kod njih
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Iako se i dalje ne zna da li će se, gdje i kako ovog ljeta putovati, zvaničnici Sicilije pokušavaju da podstaknu turiste koji su spremni da dođu na ovo italijansko ostrvo kasnije, na jesen – da bukiraju svoje mjesto uz posebne olakšice.

U cilju ponovnog pokretanja turizma tamošnja regionalna vlast će pokriti polovinu troškova letova posjetilaca i trećinu troškova hotela, piše sajtTimeout.

Sicilija je izgubila više od milijardu eura prihoda od turizma od kada je Italija zatvorena 10. marta. Sada će ostrvske vlasti ponuditi ogromne popuste na letove i boravak u hotelima, a tu su i besplatne karte za sve muzeje i arheološka nalazišta.

Sve ovo će ostrvo koštati oko 50 miliona eura, ali se Sicilijanci nadaju da će se ta suma brzo nadoknaditi.

Vaučeri će biti dostupni na sajtu Visit Sicily ubrzo nakon što Italija ponovo otvori svoje granice i poslovanje. Još se ne zna kada će to tačno biti, ali postoje neke naznake po kom rasporedu će se popuštanje mjera odvijati u Italiji.

Od 4. maja je najavljeno moguće otvaranje restorana, a u tom periodu bi na posao mogli da se vrate i građevinci i ljudi koji su u proizvodnji.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
мај 22, 2022, 11:54 пре подне - InfoPult
мај 22, 2022, 11:27 пре подне - draskoa
мај 22, 2022, 11:25 пре подне - InfoPult
мај 21, 2022, 7:16 по подне - Jole
мај 21, 2022, 6:25 по подне - Jole