SITUACIJA SVE OZBILJNIJE: Novak ne brani titulu u Australiji?

Situacija sa pandemijom korona virusa ponovo postaje sve ozbiljnija u svetu, pa će Teniski savez Australije 13. novembra odlučiti kako će izgledati sledeća sezona. Pokušaće da da obezbede uslove da igrači koji budu doputovali u Australiju ne moraju da idu u karantin od 14 dana pre nego što im bude dozvoljeno da održe treninge. Najbolji svetski teniser Novak Đoković, kao i ostali iz vrha kod muškaraca i žena su već najavili da će igrati na Australijan openu, a za Novaka Đokovića je veliko pitanje da li će pre prvog Grend slem turnira u sezoni moći sa saigračima iz reprezentacije moći da brani titulu osvojenu na ATP kupu.

 - Svi igrači su popunili sve neophodne dokumente koje je tražilo naše imigraciono. Svi teniseri i teniserke iz top 100 su to uradili i svi žele da dođu. Ali ako objavimo da će karantin biti 28 dana ili da neće moći da treniraju tokom 14 dana karantina, to će se promeniti. Takmičari imaju želju da dođu u Australiju. To je jasno – rekao je prvi čovek teniske federacije Australije Kreg Tili.

Još uvek nije sigurno da će ATP kup, koji se održava pre Australijan opena, uopšte biti održan i da će reprezentacija Srbije moći da odbrani titulu osvojenu u prvom izdanju takmičenja. Jedna od opcija je da takmičenje bude održano samo u Melburnu za razliku od premijernog izdanja turnira koji se igrao u Sidneju, Brizbejnu i Pertu.

 - Donećemo odluku koja je moguća. Sve zavisi od toga kakava će pravila biti za karantin. Da bismo održali ATP kup u obliku kao prošle godine vlada mora da nam dozvoli da nesmetano pelazimo granice između saveznih država. A to trenutno nije moguće. Za sada je odnos 50-50 da li će se ATP kup igrati – istakao je Tili.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: