SLOBA JE PREVARIO MIRU SA POZNATOM GLUMICOM: Tajno su se videli, imala je KLJUČNU ulogu u otkrivanju zavere protiv njega

Bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević za sobom je ostavio mnogo burnih događaja koji su se odigrali devedesetih godina, a koji su mu kasnije i došli glave. Sve vreme je pored njega bila supruga Mira Marković koja mu je pružala podršku.

Međutim, pored svega toga, Milošević je navodno bilo smrtno zaljubljen u jednu našu popularnu glumicu, sa kojom je proveo i vikend u vili kod Smedereva.

Kako prenose mediji, a otkiva službena beleška obaveštajnih službi, upravo ona je bila ključna osoba pomoću koje je raskrinkana zavera čiji je cilj bilo rušenje Miloševića, kao i zaplena od dva miliona nemačkih maraka spremljenih za finansiranje te operacije.

Kako stoji u operativnom izveštaju, Slobodan Milošević je totalno "izgubio glavu" za glumicom S. S, koja je glumila uvelikom broju popularnih serija i filmova. Kako se navodi, ponašanjem i izgledom je veoma podsećala na njegovu suprugu Miru Marković iz mlađić dana, a Miloševićev prvobitno politički mentor, pa ljuti protivnik Ivan Stambolić, znao je za njihov odnos i podržavao ga.

Sve ovo se dogodilo u drugoj polovini osamdesetih godina. Beleška je pravljena 1988. godine, a izveštaj se odnosi na saznanja do kojih je operativac došao najverovatnije godinu dana ranije.

"Glumica S.S. se Miloševiću veoma dopala. Stambolića su tada već uveliko pratile mnogovrojne afere sa poznatim damama sa estrade, pa je svom tadašnjem miljeniku vrlo rado izašao u susret i dogovorio mu kontakt sa njom. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim kada je to tačno bilo, ali mislim da se radi o kraju 1986. ili početku 1987. godine. Stambolić je bio taj koji ih je spojio i odmah se povukao, a nije bio upućen da su oni zajedno proveli vikend u vili 'Zlatni breg', kod Smedereva, poznatoj kao letnjikovac porodice Obrenović," otkriva izvor koji je u to vreme bio visokopozicioniran u srpskoj tajnoj službi.

Kako je naveo, za ovaj susret su znale samo jedna ili dve osobe, dok Mira nije bila svesna toga šta joj on radi iza leđa. Međutim, kako se ispostavio, Slobi je sastanak za glumicom bio ključan, da zada težak udarac svojim protivnicima i raskrinka zaveru koja se spremala.

"Ne mogu da da grešim dušu i da tvrdim da su Milošević i S.S. nešto imali. Tačno je da su proveli vikend zajedno, međutim, čak ni mi u službi nismo saznali šta su radili i o čemu su razgovarali. Nakon tog susreta nam je naređeno da organizujemo akciju praćenja grupe koja planira rušenje Miloševića," otkrio je tada izvor i dodao da je zavera otkrivena upravo uz pomoć S.S, kao i da su organizatori bili tadašnji savezni sekretar za odbranu admiral Branko Mamula i njegov šef kabineta potpukovnik M.D.

Nikad nije otkriveno da li su radili na svoju ruku, ili po nečijem nalogu. M.D. je tada priveden na aerodromu u Beogradu sa čak dva miliona nemačkih maraka spremljenih za finansiranje te operacije, a Miloševića je na sve upozorila upravo glumica  S.S. koja je u to vreme bila u vezi sa Mamulinim šefom kabineta.

(MONDO)

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano