SLOBODNO MRZITE NOVAKA, RECITE DA JE NEGATIVAC: Ovakav tekst o Đokoviću, je PRST U OKO navijačima Nadala i Federera!

Rasprava ko je najbolji teniser sveta i dalje traje. Novak Đoković je na vrhu ATP liste ima najviše trofeja iz Masters serije, Rodžer Federer i Rafael Nadal su izjednačeni sa po 20 trofeja sa najznačanijih tutnira.

 

U tekstu objavljenom na teniskom sajtu "Tennis Buzz" na sjajan način je opisano njihovo rivalstvo, a posebno to što je Đoković "pokvario" da to ne bude trka samo dvojice tenisera.

"Lično, nemam favorita među 'velikom trojkom'. Volim svu trojicu da ih gledam. Ponekad se osetim drugačije zbog toga jer tenis nikada nije bio pristrasniji… Opisivati Novaka kao 'nepopularnog' bi bilo pogrešno, ali nema sumnje da više vremena trošim braneći ga od teniskih navijača nego što to radim u slučaju Federera i Nadala".

"To ne znači da oni imaju manje mana od Đokovića - nemaju - nego im mnogo lakše oproste", napisano je u zanimljivoj kolumni.

Podsetio je autor na reči Džona Mekinroa da će Đoković zbog toga što je sudiju slučajno pogodio lopticom biti zapamćen kao loš momak, poručujući da to nije baš tako: "To je bio iznenađujući komentar, ne zato što nije istinit, nego što je Đoković, posebno u medijima, tokom cele karijere proglašavan za negativca", navodi se u tekstu.

"Kao i kod bilo čega drugog što uključuje Đokovića, sve to vodi nazad do Nadala i Federera. Ljudi mogu da razgovaraju o legendarnom rivalstvu Federera i Nadala koliko god hoće, ali sva trojica, ne samo dvojica, povezani su sada i biće zauvek".

"To može biti neprijatno za neke, ali pitanje je zbog čega?"

"Pretpostavljam da je lepše kada je rivalstvo između dvojice igrača, u bilo kom sportu, posebno kada su popularni kao Nadal i Federer. Možda je to ipak previše idealistički, možda da se Đoković nije pojavio, a Federer i Nadal se takmičili finale za finalom 15 godina, možda bi i to bilo posebno. Ipak, stvarnost nije takva idealna... Federer i Nadal takođe nikad nisu idealizovali svoje rivalstvo, romantizujte, ali ga ne idealizujte!", navodi autor teksta.

U tekstu se navodi da se Novak Đoković pojavio u ovoj deceniji i prekinuo dominaciju Nadala i Federera, a postavlja se pitanje kako bi tenis izgledao da njega nije bilo u tom trenutku? Verovatno bi bio solidan, ali ne bi bilo "zlatnog doba" kao što je to sada.

2136193_profimedia0497078404_ff.jpg?ver=1603895262FOTO: PROFIMEDIA

"Kakva je zabava trka dva konja, ako je jedan od njih hrom?", dodaje se u tekstu i poručuje da je Novak bio kamen za "papir i makaze", odnosno Konors za Borga i Mekinroa.

"Tenisu je moglo lako da se desi da uđe u rutinu dominacije Rafaela Nadala, kao što je to bilo sa ženskim tenisom kada je Serena Vilijams bila na vrhuncu. Ona je sjajna teniserka, ali njena era... Da li bi se Nadal, Federer i Đoković smatrali onakvima kakvi jesu da nisu morali da igraju jedni s drugim da bi stigli do toga što sad imaju? Ne. Da su imali lošu konkurenciju, i da ih niko nije izazvao, priča o njihovoj legendi ne bi bila kakva je danas".

Za kraj, autor je imao odličnu poruku.

"Slobodno označite Novaka Đokovića za negativca ako želite. Mrzite Novaka ako želite, ali nikad ne potcenjujte koliko je bio važan za tenis. Napravio je da to veliko rivalstvo u zlatnoj eri tenisa bude za sve navijače, a ne samo za navijače Federera i Nadala".

"Đoković je pomogao da se sjajni igrači pretvore u legende - i samo zbog toga, bez obzira što je i sam igrač - ima puno pravo da traži poštovanje koje i oni imaju".

Kurir sport

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: