SLOVENCI PLANIRAJU OTCEPLJENJE SRPSKE? Oglasio se Janša, ambasadorka Slovenije pozvana na "raport" u Sarajevo!

Janez Janša demantuje₪ navode da je poslao non-paper o raspadu BiH u Brisel

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se nakon što su neki mediji objavili špekulaciju da je u Brisel uputio "non paper", neslužbeni dokument, koji tretira i budućnost BiH.

U međuvremenu je u Predsedništvo Bosne i Hercegovine, na poziv člana Željka Komšića, stigla ambasadorica Slovenije Zorica Bukinac.

Slovenija će od 1. jula ove godine preuzeti predsedavanje Evropskom unijom, a Janša, prema tim navodima, planira na dnevni red nametnuti određenu viziju "dovršetka raspada Jugoslavije".

 
 

To se barem može tumačiti iz "non papera" koji je, kako se tvrdi, uputio u Brisel i koji podrazumeva promene granica, a između ostalog predviđa mogućnost i otcepljenja entiteta RS, kao i prekrajanje granica u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Janša demantuje, ambasadorka Slovenije pozvana na "raport"

Janša je u negirao ove tvrdnje.

 

 

- Poslednji put sam se susreo sa predsednikom Saveta Evrope prošle godine. Teško da bih mu fizički mogao predati bilo šta u februaru ili martu ove godine, kako piše opskurni portal - naveo je Janša.

Dodao je da Slovenija ozbiljno traži rešenja za razvoj regije i evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana, ali da se ovakvim napisima pokušava sprečiti taj cilj.

Informaciju o navodnom Janšinom non paperu objavio je Politicki.ba te je na osnovu tog saznanja Komšić danas pozvao ambasadorku Slovenije.

U Predsedništvu Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak članova Kabineta Željka Komšića i ambasadorke Slovenije u BiH Zorice Bukinec.

Ambasadorka Bukinec je naglasila da se politika Republike Slovenije prema Bosni i Hercegovini nije promenila te da ta podržava evropski put Bosne i Hercegovine i želi da se svi akteri što pre fokusiraju na ispunjenje 14 prioriteta iz mišljenja Evropske komisije.

Sugovornici su se složili da Bosna i Hercegovina i Republika Slovenija trebaju nastaviti razvijati svoje prijateljske odnose.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: