Služio opelo na sahrani Irineja, a sad je u bolnici zbog korone…

Episkop kruševački David služio je u nedjelju opelo i liturgiju na sahrani patrijarha Irineja, a javnost u Srbiji je pogodila činjenica da je on sinoć hospitaliziran u Bolnici "Dragiša Mišović" s obzirom na to da je očigledno zaražen koronavirusom.

Iako je crkva apelovala na poštivanje epidemioloških mjera, izgleda da nisu svi bili odgovorni. Episkop kruševački David, koji je u nedjelju služio liturgiju i opelo na sahrani patrijarhu Irineju, prebačen je u Bolnicu “Dragiša Mišović” zbog koronavirusa.

Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo, a kako stvari stoje, on je liturgiju služio iako je bio pozitivan na koronavirus.

Episkop David i u aprilu je dovođen u sumnju da je pozitivan na koronavirus, međutim tada je ipak bio negativan, navode izvori Nova.rs.

Za sada nije poznato u kakvom se tačno stanju episkop nalazi, ali je potvrđeno da je u bolnici.

 

null

Iako su i država i Crkva neprestano pozivale na poštovanje epidemioloških mera apeli nisu doprli do svih. Episkop kruševački David, član Sinoda SPC, služio je danas liturgiju vidno lošeg zdravstvenog stanja.Hospitalizovan je zbog kovida. pic.twitter.com/XKUeLSlEW0

dnevni avaz

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: