SNSD: Politika Đukanovića - identitetski genocid (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Rezultati izbora u Crnoj Gori i tenzije koje je tamošnji DPS Mila Đukanovića prouzrokovao sa Srpskom pravoslavnom crkvom tema su i u Republici Srpskoj nakon što je na društvenoj mreži Fejsbuk Mirko Šarović prozvao Igora Radojičića jer se ne oglašava na dešavanja u Crnoj Gori. Odgovorili su mu iz SNSD-a.

 

SNSD - crni bombarder

SNSDFoto: RTRS

Identitetski genocid – tako SNSD naziva politiku Mila Đukanovića i njegovog DPS-a prema srpskom narodu u Crnoj Gori tvrdi poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

S obzirom na jasan stav najveće stranke u Srpskoj, kaže, potpuno je bespredmetno bilo kakvo dovođenje u vezu Đukanovića sa Igorom Radojičićem, kao i pominjanje njegovog porijekla.

- SNSD ima bilateralnu saradnju sa Demokratskim frontom, sa blokom srpskih stranaka u Crnoj Gori. Igor Radojičić je odlikovan i od strane Srpske pravoslavne crkve, borac je Vojske Republike Srpske - naglasio je Mazalica.

Podsjetimo, predsjednik SDS-a za SNSD sporno poređenje napravio je na društvenoj mreži Fejsbuk u kojem je osudio privođenje i protjerivanje iz Crne Gore PDP-ovog Draška Stanivukovića nakon učešća na litiji u Budvi, na šta mu je pitanjem odgovorio portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

- Sada imamo dva Banjalučanina - jednog koji je protjeran iz Crne Gore i jednog koji je iz Crne Gore, ali ćuti i ne oglašava se - napisao je Šarović na Fejsbuku.

- Da li oni znaju da govore o čovjeku koji je na Bogojavljenje zajedno sa banjalučkim episkopom Јefremom učestvovao na litiji kao podršku SPC u Crnoj Gori na kojoj se oni nisu ni pojavili? - upitao je Kovačević.

Činjenica je da Igor Radojičić ipak jeste prisustvovao jedinoj litiji održanoj u Banjaluci u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, na Bogojavljenje 19. januara ove godine.

- Drago mi je da je Banjaluka na vrlo dostojanstven i masovan način poslala i posebnu poruku. Ovo nije bila obična Bogojavljenska litija i plivanje za Krst Časni, već i podrška narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori - rekao je Radojičić.

SNSD: Politika Đukanovića - identitetski genocid

Facebook: https://www.facebook.com/rtrs.vijesti Twitter: https://twitter.com/RTRSvijesti Label and copyright: RTRS Zabranjeno svako kopiranje video i/ili aud...

Facebook: https://www.facebook.com/rtrs.vijesti Twitter: https://twitter.com/RTRSvijesti Label and copyright: RTRS Zabranjeno svako kopiranje video i/ili aud...

Podsjetimo, litija u Banjaluci održana je u sklopu Bogojavljenskih svečanosti, a na njoj su tada prisustvovali najviši zvaničnici Srpske koji su zajedno sa nekoliko hiljada građana poslali poruke podrške vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

IZVOR: RTRS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano