Шојгу брутално одговорио немачкој министарки: “”ПИТАЈ ДЕДУ KАKО ЈЕ ПРОШАО”

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу одговорио је колегиници из Немачке, Анегрет Kрамп-Kаренбауер, која је позвала да се са Москвом разговара “са позиције силе”
Односи Москве и Берлина затегнути су након преврата у Украјини и припајања Kрима Русији, након што се Немачка придружила санкцијама западних земаља.

Сада су те варнице додатно ескалирале, након што је немачка министарка одбране, Анегрет Kрамп-Kаренбауер, изјавила како са Русијом “треба да се разговара из позиције силе”.
Те претне није могао да јој прећути Сергеј Шојгу, који је нападе немачке колегинице упоредио са нападима “ученице Основне школе”.

Током разговора с новинарима Шојгу је подсетио како је након сличне изјаве њене претходнице на месту министра одбране, Урсули фон дер Лејен саветовао да “пита деду како је то разговарати с нама из позиције силе”.
Ово је попут напада ученице Основне школе на ученике потпуно друге школе. Штавише, оне ученице чији су мама или тата директор школе и која себи може да дозволи све. Али, ми смо у другој школи, имамо другог директора. Стога је потребно да проучимо и покажемо да нисте толико слатки и безгрешни… Још увек вам треба стотину година, ако не и више, да бисте измолили опроштај за оно што су радили ваши преци – рекао је Шојгу поводом изјаве Kрамп-Kаренбауе.

извор: видовдан

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: