ŠOK: Zbog Novaka hteli da PREKINU SEZONU, a onda su uspeli da urade nešto što nisu nikada u životu

Uticaj koji Novak Đoković ima na tenisku javnost je ogroman, ali karijera najboljeg tenisera sveta ne ostavlja ravnodušnim ni ljude širom planete koji se bave drugim sportovima.

Đoković je šesti put u karijeri kalendarsku godinu završio kao prvi na ATP listi, iako je prethodnih meseci prelazio preko trnja. Sve je počelo organizovanjem “Adrija tura” i kritikama na njegov račun, zatim se Đoković i sam zarazio tokom humanitarnog turnira u Zadru, usledio je onda US open i diskvalifikacija…

Koliki je Novakov uticaj najbolje je posle svega ilustrovao primer iz kriketa i to u Indiji, gde je ovaj sport vrlo popularan. Kada su čuli da je Đoković zaražen korona virusom, u Indiji su razmišljali da li uopšte da započnu tamošnju Premijer ligu. Ovu vest je otkrio Arun Dumal, iz Odbora za kontrolu kriketa.

- Pozvao sam sekretara Džeja Šaha kada sam čuo da je Novak pozitivan. Imali smo dve opcije: da otkažemo ili da počnemo sezonu u Premijer ligi. Plašili smo se da se nešto ne desi nekom igraču, ali smo pokrenuli ligu na Džejovu inicijativu – istakao je Dumal.

U Indiji su, kako tvrde čelnici koji vode kriket, načinili pravi potez, jer je gledanost lige povećana za 25 odsto, a Premijer liga je uspela da zaradi uprkos pandemiji korona virusa.

Srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: