ŠOKANTAN SNIMAK! PRIPADNICI OVK SNIMALI SE DOK STOJE NA TELIMA UBIJENIH SRPSKIH VOJNIKA NA KOŠARAMA! Kopaju im raku i bacaju ih!

Snimka na kome se vide pripadnici OVK kako stoje na telima ubijenih srpskih vojnika na Košarama i kopaju raku u koju ih ubacuju.

Ovaj snimak je Komisija za nestala lica, na čijem je čelu Veljko Odalović, predala Prištini i očekuje se da bi pretraživanje potencijalne grobnice srpskih vojnika na Košarama trebalo da počne vrlo brzo. Medju nestalim licima na KIM se vodi i šest vojnika sa Košara, čija se sudbina ne zna.

https://www.youtube.com/watch?v=gQXocB_RfWY

Odalović je jutros kazao na RTS da su za ovu grobnicu, na Košarama, saznali u novembru prošle godine, kao i da o tome postoji video snimak.

Pojavio se film u Prištini, u kome se vidi reon Košara, gde vojnici te takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) stoje, u uniformama, na telima ubijenih vojnika i pored njih kopaju raku u koju ih sahranjuju. U Prištini smo predali CD sa tim filmom i ukazali čak i na one ljude koji pričaju o tim događajima, da nam treba da što pre pođemo na lokaciju Košara i probamo da dođemo do tačnog mesta da bi mogli da krenemo sa ekshumacijom - rekao je Odalović, kao i da su sa ovim snimkom upoznati i Međunarodni komitet Crvenog krsta, Unmik i Euleks.

- Neposredno posle ovog sastanka u Prištini u novembru, otišli smo na Košare, obišli lokacije koje su moguće. Prištinska strana je preuzela obavezu da još obavi razgovore sa licima koja bi mogla tačnije da ukažu na mesto. Na sastanku radne grupe u aprilu je najavljeno da će oni vrlo brzo dobiti nalog i da ćemo zajedno pretražiti lokaciju - rekao je Odalović. Prema njegovim rečima, postoji i snimak iživljavanja pripadnika OVK nad vojnikom za koga se sumnja da je nestali ruski dobrovoljac.

Činjenica je i da je jedan ruski dobrovoljac nestao na Košarama. Mi smo u međuvremenu stupili u kontakt sa sestrom tog vojnika i sada smo u postupku uzimanja krvnih uzoraka DNK - naveo je Odalović.

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: