SOTONA U ODORI SVEŠTENIKA: Krao novac od crkve za drogu i orgije! Pao zbog cimera - dilera (VIDEO/FOTO)

qItalijanski sveštenih uhapšen je jer je, navodno, ukrao više od 99.000 evra crkvenih fondova kako bi plaćao gej orgije u svom domu.

Otac Frančesko Spagnezi (40) iz Prata kod Firence, trenutno je u kućno pritvoru i optužen je za krađu. Policija intervjuiše stotine ljudi koji su prisustvovali njegovim žurkama punih droge i bahanalija u protekle dve godine.

Na žurkama su se sveštenik i njegov cimer narko-diler zabavljali sa bar još jednom osobom koju su pronalazili preko gej dejting sajtova, rekli su detektivi. S vremena na vreme, na tim žurkama bi bilo i mnogo više ljudi, između 20 i 30.

 

Dice che è tutta colpa della cocaina, Don Francesco Spagnesi. Che tenero! Quarantenne, sacerdote, sieropositivo,...

Posted by Maria Antonietta Farina on Thursday, September 23, 2021

Istraga Spagnezija počela je kada je otkriveno da je njegov cimer iz Holandije doneo litar GHB-a, takozvane "droge za silovanje". Policija je upala u njihov stan i pronašla više lula za krek.

 
 

Proteklih meseci, blagajnik parohije utvrdio je da je 99.400 evra povučeno sa bankovnog računa parohije i policija veruje da je Spangezi taj novac koristio za kupovinu droge.

Lokalni biskup suspendovao mu je pristup fondovima zbog čega je Spangezi počeo da krade novac od dobrovoljnih priloga koje su bogati parohljani ostavljali za siromašne.

List Tajms prenosi, pozivajući se na istražitelje, da je sveštenik bio toliko uspešan u "prikupljanju donacija" da je vremenom kući donosio stotine evra.

Sveštenik je u početku tvrdio da je novac davao siromašnim porodicama ali je kasnije priznao da je zavisnik.

Lokalni mediji prenose da su, kada se saznalo da je Spangezi uhapšen, tužili crkvu i traže da im se vrati novac.

https://youtu.be/ood4mstfb3U

Sveštenikov advokat rekao je Tajmsu da je njegov klijent priznao da je nabavljao drogu za svoje žurke i da je krao crkveni novac.

Nikakva optužnica, za sada nije podignuta ni protiv Spangezi ni protiv njegovog cimera.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: