ŠPANAC PISAO O NOVAKU: "Đoković, neshvaćeni idol"

"Njegovi rekordi se ne dovode u pitanje, već ima 18 Gren slem titula, pet Završnih mastersa, 36 trofeja sa turnira serije 1000… I kao da sve to nije dovoljno, za nekoliko dana oboriće rekord po broju sedmica na prvom mestu ATP liste."

Zbog svega što je postigao u karijeri i onoga što čini za društvo, Novak Đoković je zaslužio da bude idol masama, smatra španski stručnjak Aleks Koreča.

Koreča je u kolumni pod naslovom "Đoković, neshvaćeni idol" pisao o uspesima srpskog tenisera i odnosu koji navijači imaju prema njemu.

 
 

- Novak Đoković, najbolji teniser sveta, legenda je sporta sa reketom i sporta generalno. Njegovi rekordi se ne dovode u pitanje, već ima 18 Gren slem titula, pet Završnih mastersa, 36 trofeja sa turnira serije 1000… I kao da sve to nije dovoljno, za nekoliko dana oboriće rekord po broju sedmica na prvom mestu ATP liste. Uz to ima i fondaciju koja nosi njegovo ime, a kojoj je cilj da unaprdi život mladih, naročito u Srbiji - počeo je Koreča.

- Dugo je bio predsednik Saveta igrača ATP, konstantno se trudi da brani prava tenisera, čak je organizovao humanitarnu egzibiciju prošle godine, želeći da pomogne onima koji su najviše pogođeni pandemijom u Srbiji, iako na kraju nije sve ispalo kako je zamislio.

Nekadašnji drugi teniser sveta smatra da je zbog svega toga Novak zaslužio više poštovanja.

- Kada se pogleda sve što je uradio tokom karijere i sve što čini za društvo, trebalo da bude idol masama. On to i jeste, ali manje nego što zaslužuje. Njegov stav i reakcije na terenu su ga učinile metom navijača Nadala i Federera, ili prosto ljubitelja tenisa. Istina je da je u mnogim situacijama bilo teško objasniti njegove povrede i razumeti kako nastavlja da se takmiči kao da se ništa nije dogodilo, ali, po mom mišljenju, anksioznost i patnja, izazvane njegovim perfekcionizmom i željom da bude najbolji u istoriji, učinila je da Novak oseća veću bol u tim momentima.

Španac se osvrnuo i na nedavni uspeh Srbina, koji je deveti put osvojio Australijan open.

- Novak je osvojio devetu titulu na Australijan openu, a igrao je devet finala. To je ludo. Nadal i Federer imaju 20 Gren slem titula, Novak ima 18. Njih trojica i dalje dominiraju na najvećim događajima, pogotovo Rafa i Novak - zaključio je Koreča.

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: