Spašen proizvođač Mocartkugli
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Proizvođač originalnih Mocartkugli, kompanija “Salcburg Šokolade” (Salzburg Sćokolade), koja je prijavila nesolventnost, biće spašen, pošto je firma “Hajdi Šokola”(Heidi Chocolat), odlučila da je kupi.

Dve nedelje nakon što je proizvođač Mocartkugli prijavio stečaj zbog smanjenja prihoda usled pandemije koronavirusa, porodica Harmer, vlasnik “Salcburg Šokolade” predala je svoj udeo novom investitoru.

Novi vlasnik sada mora izraditi plan sanacije, koji će morati sadržati mere racionalizacije, ali se u kompaniji nadaju da će to proći bez smanjenja zaposlenih, kojih aktuelno ima 130.

Likvidnost firme je osigurana dobijenim kreditom.

Još preostaje da američki koncern “Mondelez”, koji ima pravo na marku “Prave salcburške Mocartkugle”, a za koji je austrijska firma proizvodila, da svoj pristanak.

Pandemija je teško pogodila proizvođača Mocartkugli, i to se odrazilo na bilans u kojem se beležilo zaduženje od oko 27 miliona evra.

Inače “Hajdi Šokola” je već jednom spasila jednog austrijskog proizvođača slatkiša, kompaniju “Nimec” (Niemetz), koja proizvodi u Austriji poznate “Švedenbomben” (Sćwedenbomben).

 

Izvor: vesti-online.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano