"Spavao je po vagonima..." Džejev prijatelj otkrio potresne detalje iz pevačevog života

Džej Ramadanovski preminuo je prošle nedelje od posledica srčanog udara u stanu na Dorćolu. Prevač je sahranjen u petak u Aleji zaslužnih građana, a u jednoj našoj poznatoj emisiji o svom prijatelju pričao je kompozitor Rama Demir.

- On je spavao po vagonima i tražio je da mu napišem pesmu o tome - rekao je Rama.

Rama je istakao i kako je Džej često dolazio kod njega i pozivao ga da obiđu dom na Voždovcu u kom je bio štićenik.

- Ponedeljak je, nama slobodan dan, i on meni kaže: "Šta misliš da odemo do Vase, da kupimo deci nešto, obiđemo malo, da se zezamo" - izjavio je Rama.

Rama je zatim ispirčao i kako na početku Džejeve karijere nisu imali novac, ali su otišli na jednu radio-stanicu kako bi odneli ploču koju su snimili. Kada su izašli iz stanice, videli su kako ploču bacaju kroz prozor, što ih je povredilo.

- Prva ploča kada se radila, nismo imali novca. Iz sirotinje smo iznikli. Manguparija je pisala pesme, jer nemaš para da kupiš pesmu od Marine ili Fute. Nema se para. Odneli smo ploču na radio i rekli smo da nemamo para, da puste ako im se svidi. Mi silazimo dole, ploča se baca kroz prozor, mene je to tako povredilo da nismo mogao da verujem - dodao je Rama.

- Zašto je pečat svaka pesma? Pa eto zašto, detinjsto bolno, pola tanjira, nekad ni pola... Džej i Rama, klinci s ulice koji su pokušavali nešto da urade sa svojom emocijom i to je pročitala cela Jugoslavija - pričao je Rama.

 

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: