Spriječen teroristički napad u Moskvi, muškarac pokušao detonirati bombu ispred vladine zgrade

FSB je opisao muškarca kao osobu koja potiče iz središnje Azije te dodao da je djelovao prema naredbama međunarodne terorističke grupe.

 

Ruske sigurnosne službe spriječile su teroristički bombaški napad i pritvorile muškarca koji se pripremio detonirati bombu ispred vladine zgrade, objavila je Savezna sigurnosna služba (FSB).

FSB je opisao muškarca kao osobu koja potiče iz srednje Azije te dodao da je djelovao prema naredbama međunarodne terorističke grupe.  

Takvi incidenti su rijetki u glavnom gradu, no zaposlenik FSB-a je ubijen u središtu Moskve u decembru prošle godine kad je muškarac zapucao na zgrade FSB-a.

FSB je objavio da je pronašao dijelove improvizirane eksplozivne naprave među stvarima pritvorenog muškarca s uputama za pravljenje eksploziva i prepiskom s drugim militantima.  

- Prestupnik je planirao putovati u borbenu zonu na Bliskom istoku kako bi sudjelovao u aktivnostima terorističkih grupa - priopćio je FSB na svojoj stranici. 

Također, rečeno je da se provode istrage te da je pokrenut kazneni postupak.

 

null

The Federal Security Service of Russia has prevented terrorism in the Moscow region. A person from Central Asia who wanted to carry out an explosion in one of the government buildings has been arrested.Intersting from where terrorists are coming from?#StopAzerbaijaniAggression pic.twitter.com/1Een6cSOml

dnevni avaz

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: