SRAMNE UVREDE SONJE BISERKO I HADŽIHAFIZBEGOVIĆA NA ĐILASOVOJ TELEVIZIJI U Banja Luci i Beogradu na vlasti fašisti koji ne žele da priznaju genocid u Srebrenici!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Hadžihafizbegović poručuje da su u Banja Luci i Beogradu na vlasti fašisti koji ne žele da priznaju genocid u Srebrenici

Sramne uvrede Sonje Biserko i Emira Hadžihafizbegovića na Đilasovoj i Marinikinoj televiziji na račun Republike Srpske i Srbije!

Hadžihafizbegovic poručuje da su u Banja Luci i Beogradu na vlasti fašisti koji ne žele da priznaju genocid u Srebrenici.

Predsednica Helsinškog komiteta Srbije Sonja Biserko podvlači, “istina je mnogo gora od priče Jasmile Žbanić” i danas 26 godina nakon rata i genocida aktuelna, posebno u vreme pretnji miru, i poziva na rat”.

589138_screenshot-2_iff.png?t=1639387677

Printscreen

 

 

“Film je dobio visoku nagradu i priznanje i time je skrenuta pažnja i na ono što se trenutno dešava u BiH. Jedna strana, a to je RS ponovno želi da stvori svoju vojsku, vojsku RS koja je počinila takve strašne zločine i koja se izdvaja u haškim presudama za genocid u Srebernici. I zato je ova inicijativa izuzetno važna”, dodaje Biserko.

Film je poruka i za međunarodnu zajednicu koja je propustila svoju priliku u Srebrenici. Emir Hadzihafizbegović jedan od glumaca u filmu podvlači da je i upozorenje za sve one predstavnike, koji samo posmataraju što se danas dešava u Bosni i Hercegovini.

“Nek nas više stvarno ne smatraju nekim budalama i nek ne podcenjuju našu inteligenciju ovi iz međunarodne zajednice. Kada dođu i kažu na političkim liderima je da se dogovore i taj termin pomirenja naroda, narodi se nikada nisu svađali. Sasvim je izvesno da je fašizam u političkom smislu i dalje proaktivan i da ga treba jasno označiti. I zbog toga ga vlast ne želi pustiti ni u Beogradu, ni u Banja Luci”, rekao je

IZVOR: ALO

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano