SRAMOTA! SKANDALOZAN TEKST NEMAČKOG "BILDA" O AMFILOHIJU: Homofob vođa crkve umro od korone! (FOTO)

Tako u uvodu novinar "Bilda" piše da se mitropolit ogorčeno borio protiv vlade Crne Gore zbog Zakona o slobodi veroispovesti

MitropolitAmfilohije je sahranjen danas u podgoričkom Hramu Hristovog Vaskrsenja. Njegova smrt je duboko pogodila pravoslavne vernike širom sveta, a pogotovo u rodnoj Crnoj Gori, što smo i mogli da vidimo danas tokom sahrane - more ljudi koje se oprašta od svog pastira.

pak, mnogi su se istakli i u seirenju nad mrtvim mitropolitom, a verovatno najbizarniji primer toga je vest o smrti Amfilohija koju je objavio nemački tabloid "Bild".

"Homofobični vođa crkve umro od korone"

Tako u uvodu novinar "Bilda" piše da se mitropolit ogorčeno borio protiv vlade Crne Gore zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

 
 

- On je u tome video pokušaj eksproprijacije svoje "proruske" crkve sa ciljem stvaranja zasebne crnogorske crkve - piše u tekstu, u kome se u kolonijalističkom maniru vidi težnja za mešanjem u kompleksna pitanja jednog regiona. Pitanja koja ih se ne tiču i koja verovatno nikada neće razumeti.

- Srpski pravoslavni mitropolit crnogorsko-primorske Amfilohije je preminuo u petak u 82. godini života. Bio je zaražen virusom korona i podlegao je upali pluća - piše dalje "Bild", iako je mitropolit bio negativan na kovid testu pre nego što je preminuo.

"Činjenica" da je umro "od korone" je takođe istaknuta i u naslovu.

Bild

Dalje možemo čitati kako su "učesnici litija mesecima zanemarivali zabrane okupljanja zbog pandemije korona virusa", što je dodatno mobilisalo opoziciju koja je pobedila na izborima u avgustu.

- Mitropolit i njegove pristalice su uglavnom ignorisali mere zabrane okupljanja. On sam je retko viđen sa maskom na licu - piše "Bild".

Sada dolazimo do poente teksta i udarne reči njihovog naslova - homofobije počivšeg mitropolita.

Tako su nas podsetili na evrovizijsku pobedu austrijskog transvestita Končite Vurst, što je mitropolit nazvao primerom zalutalog puta kojim se kreće društvo.

- Moramo razmisliti da li je ovaj put ispravan, i da li je ono što se događa normalno i deo ljudske prirode - zapitao je tada mitropolit, što je u redakciji "Bilda" nazvano "ludim objašnjenjem".

 

Mitropolit Amfilohije
Mitropolit Amfilohije
Foto: Reuters

U paradi predrasuda su se našli i neizostavni haški "zločinci", poput Radovana Karadžića, kog je mitropolit Amfilohije "veličao iako je osuđen na doživotnu robiju".

Na kraju je istaknuto ono što im verovatno najviše smeta - da je Amfilohije čvrsto zastupao proruske stavove, ne objašnjavajući šta su tačno opasni "proruski" stavovi. To novinara "Bilda" nije sprečilo da više puta upravo tu izlizanu mantru provlači kroz tekst.

Kao u lošem američkom akcionom filmu, tu su izmešani zaostala pravoslavna crkva, Rusi, haški osuđenici i navodni ratni zločinci, homofobija i smrtonosni virus. Fale još samo zombiji da bi iskrivljena zapadna slika o našem regionu bila potpuna.

Ipak, nikakav tekst "Bilda", ili bilo kog stranog ili regionalnog portala, neće promeniti činjenicu da se njegov narod, koji ga je najbolje poznavao, danas na glamurozan način oprostio od svog pastira.

izvor: srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: