SRAMOTNO - Incident u Rožajama - DPS pristalice opkolile crkvu Ružicu i zastrašivale sveštenika sa porodicom
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

ROŽAJ - Napad na kolonu koja je slavila pobjedu opozicije i otimanje srpske zastave u Podgorici, što je rezultiralo opštom tučom, a potom i perfidni pokušaji da se ''ispipa'' teren kako bi se preotela izborna pobjeda opozicije, usijali su poslijeizbornu scenu u Crnoj Gori, uprkos pozivima Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori i liderima opozicije da se ne naseda na provokacije odlazećih vlasti, poput one o najavi skupa ''patriotskih organizacija'' za nedjelju u Podgorici, gdje će se ''braniti Crna Gora''.

Podstaknuti očajničkim potezima vlasti kojoj je narod otkazao povjerenje, na desetine Rožajaca propisno su se obrukale učestvujući u incidentu koji, uprkos ćutanju zvaničnika nije mogao da se sakrije.

Posjedavši u stotinak automobila ''okićenih'' državnim zastavama Crne Gore, jednostavno su opkolili pravoslavnu svetinju, crkvu Ružicu, trubeće i uz arlauke i podvriskivanja pokušali da izazovu incidente, misleći da je mjesni paroh, otac Slobodan Radojević u parohijskom domu sa porodicom.

-Izađi, pope! Ovo je Crna Gora, ovo je naša država, vrištali su histerično Rožajci, svjedočio je Bojan Bulatović, o incidentu koji je trajao sat i po, i nije dobio tragične psoljedice samo zahvaljujući povratku oca Slobodana u Rožaje i pozivu koji je uputio načelniku policije koji je odmah intervenisao, tako da je policija uspjela da otjera kukavice koje su pokušale da zastraše popadiju sa djetetom, čineći tako svom narodu lošu uslugu i bacajući ljagu na njih, jer, nema dileme, pokazivati toliko mržnje prema svetinji i svešteniku naroda koji učestvuje sa nepunih šest odsto u broju stanovnika u ovoj opštini, čijim zvaničnicima su puna usta tolerancije i ljubavi.

- Poštovani građani Rožaja, pozivam vas da se uzdržite od svakog oblika ponašanja koji bi mogao da naruši društvene odnose i međuvjerski sklad u našoj opštini. Rožaje je grad svih građana koji u njemu žive i koji će, nezavisno od društvenih okolnosti, ostati primjer suživota i tolerantnog odnosa prema različitostima. Apelujem još jednom da u svakom momentu ostanete pribrani i da izbjegnete okupljanja koja mogu da naruše javni red i mir.

Ovim nemuštim saopštenjem oglasio se u utorak uveče predsjednik Opštine Rahman Husović, dok Uprava policije, koja zna da i za daleko blaže incidente, nije izdala saopštenje za javnost.

IZVOR: GLAS SRPSKE

SRAMOTNO - Incident u Rožajama - DPS pristalice opkolile crkvu Ružicu i zastrašivale sveštenika sa porodicom

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano