"SRBIJA DA PRIZNA NAŠU DRŽAVU!" Kurtijev obraz kao đon - ne zaustavlja se sa provokacijama, ZAHVALIO Italiji

Još jedina u nizu skandaloznih izjava takozvanog premijera lažne države

Takozvani kosovski Premijer Aljbin Kurti izjavio je danas u Skupštini da je Italija važan partner tzv. Kosovu i istakao doprinos te "zemlje" u dijalogu sa Srbijom.

Na posebnom zasedanju Skupštine, u prisustvu ministra spoljnih poslova Italije Luiđija di Maja, Kurti je dodao da Italija neprestano ulaže napore da pomogne tzv. Kosovu kada je u pitanju liberalizacija viznog režima.

- Izvršili smo svoje zadatke i zahvalni smo što Italija neprestano ulaže napore za priznanje Kosova od strane drugih zemalja i liberalizaciju viznog režima, sa Italijom delimo stvarno prijateljstvo. Jedino rešenje je da Srbija prizna našu državu - rekao je između ostalog Kurti.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vučić - "Nikada se nećemo umoriti od Kosova i Metohije"

- Srbija nikada neće biti umorna Kosova i Metohije i srpskog naroda koji živi u našoj južnoj pokrajini - poručio je predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući poslaniku Šaipu Kamberiju na sednici Skupštine Srbije, na njegovu konstataciju da je Srbija umorna od Kosova.

 Ne znam od čega je neko umoran ili ne, ponekad se i sam osetim umoran, ali to je samo trenutak i fizički umor, a Srbija da bude umorna od Kosova neće da bude nikada - istakao je Vučić.

Kako je dodao, Srbija može da bude umorna od pogrešnih dela, od sopstvene nemoći, umorna je od udvorničke i podaničke politike, od bahate i osione politike.

- Ali, Srbija nikada, uveravam vas, neće biti umorna ni od svog naroda na KiM, ni od Kosova i Metohije - kazao je Vučić obraćajući se Kamberiju.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: