РАСУЛО КОД ШИПТАРА! Хрват објаснио: Србија има шансу да у потпуности врати своју отету свету земљу!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Oтето наталитетом и једино се наталитетом може вратити. Албанци већ дуго имају тренд пада наталитета и већ сада код њих цветају „благодати“ западне цивилизације – дрога, перверзија, абортуси, разводи бракова… И биће само још горе како време буде пролазило, оцењује хрватски историчар Горан Шарић.

„Нека Срби у наредних 10-15 година покушају да остваре позитиван наталитет, нека напуне цркве. Јер ако данас напуне цркве, сутра су пуна породилишта. Нека српска држава креира озбиљну пронаталитетну стратегију и стратегију афирмације вере и традиционалних вредности преко медија, културе, филма, образовног система… По узору на Пољску, Мађарску, Русију, Израел… Нека доведе водеће светске експерте из тих области и нека сарађују са водећим српским експертима. За мање од 5 година ћемо видети има ли напретка. И ако Срби буду сарадивали у тој стратегији са државом и црквом, онда има реалних темеља да се Срби једног дана врате на Косово“, оценио је Шарић у једном од својих предавања.

Шарић се недавно огласио поводом драматичнх догађаја на Космету. Он је на Фејсбуку написао статус под насловом „Срби, не дајте Косово ни по коју цену“ у којем објашњава зашто је Косово важно не само за Србе, већ за сваког Европљанина.

Он је подсетио и на легенду која каже да су непосредно пре Косовског боја упаљене две свеће. Једна за цара, друга за царицу. Свеће нису изгореле до краја.

„Јер Косовски бој није био завршен. Изгореће кад дође време“, напомиње Шарић.

ИЗВОР: НАЦИОНЛИСТ

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano