SRBIJA - Skoro 100.000 građana: Novac za doček dati bolesnoj deci

Organizacija "Kreni-Promeni" saopštila je danas da je skoro 100.000 građana potpisalo njihove peticije da se sredstva izdvojena za novogodišnje proslave preusmere za lečenje bolesne dece.

U saopštenju te organizacije se navodi da je nekoliko lokalnih samouprava odlučilo da novac preusmeri na taj način, a da će proveriti navode gradova i opština koje su im odgovorili da “ne postoje sredstva opredeljena za proslavu novogodišnje noći”.

“Nakon pokretanja peticije za Beograd na platformi Kreni-Promeni, javio se veliki broj građana sa željom da isti zahtev pokrenu i u svojim mestima. Peticije su pokrenute u 24 grada, a nakon kampanje devet gradova je odlučilo da u skladu sa zahtevima peticije preusmere novac za lečenje dece: Užice, Kragujevac, Pirot, Vladičin Han, Veliko Gradište, Zrenjanin, Subotica, Sombor, Vranje”, navodi se u saopštenju.

“Kreni-Promeni” dodaje i da su podneli zahtev za pristup informacijama od javnog značaja od gradova koji tvrde da nemaju tu stavku u budžetu, poput Beograda, kako bi proverili koliko je novca predviđeno za finansiranje kulturnih, zabavnih ili promotivnih manifestacija u vezi sa Novom godinom, kao i koliko se novca troši na novogodišnju rasvetu.

 

“Očekujemo da u ovim teškim vremenima i drugi gradovi slede primer devet gradova koji su poslušali apel građana i sredstva opredeljena za proslave koje se neće desiti usmere na lečenje dece”, zaključuje se u saopštenju.

IZVOR: NOVA RS

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: