STANIVUKOVIĆ PRAVI REZOVE Smijenjen i Davidović, na njegovo mjesto dolazi Grabovica

Nakon smjene glavnog građevinskog inspektora Sanje Džide, smijenjen je i šef Odsjeka za saobraćaj, Slavko Davidović.

Kako saznajemo, na mjesto šefa Odsjeka za saobraćaj dolazi Tomislav Grabovica, diplomirani inženjer saobraćaja i bivši šef sektora za informatiku, razvoj i investicije voznih sredstava Željeznica Republike Srpske.

Osim dugogodišnjeg iskustva u poslovima iz oblasti saobraćaja, Grabovica je bio i direktor „Čajavac“ AD Banjaluka, a sada će naći na mjestu šefa jednog od odsjeka u Gradskoj upravi.

Sudeći po svemu, kadrovske promjene u Gradskoj upravi samo su uvod u novu sistematizaciju, koja će prema riječima gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, stupiti na snagu za nekoliko dana i kako kaže, stvoriti efikasniju Gradsku upravu sa manje odjeljenja i tako omogućiti uštede.

Podsjećamo da je Stanivuković i ranije pravio rezove u Gradskoj upravi, a među smijenjenima su Mladen Ćućun, bivši šef civilne zaštite i to zbog spornih javnih nabavki, Sanja Džida, glavni građevinski inspektror, zbog, kako je gradonačelnik ranije naveo, propusta u radu, kao i drugi zaposleni u Gradskoj upravi.

Podsjećamo da je Stnivuković smijenio i nekoliko direktora gradskih ustanova i preduzeća među kojima su direktor Toplane, Mićo Milovanović, direktor Vodovda, Zoran Popović, direktor Akvane, Vedran Mitrovića, direktor Centra za obrazovanje odraslih, Aleksandar Granulić, kao i dirktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Jelena Kurtinović.

Protiv mnogih smijenjenih podnesene su i krivične prijave, a njihovo ranije poslovanje bilo je i predmet Tima za reviziju.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: