STANJE NA PUTEVIMA ZA 17.07.2020
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U
  • - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Radovi na mnogim putnim pravcima

FOTO: ILUSTRACIJA

 

Prohodnost većine putnih pravaca u BIH jutros je dobra i saobraća se uz umjeren intezitet vozila. Apelujemo na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze oprezno i da prilagode vožnju uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Ormanica (Srebrenik - Orašje), Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Na putnom pravcu Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 8 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica - Stup), kao i mosta preko rijeke Drine u Goraždu, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

  • U toku radovi - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    U toku radoviFOTO: ILUSTRACIJA

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

U mjestu Semizovac (Sarajevo-Tuzla) u toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Ljubine, zbog čega se saobraća jednom trakom-naizmjenično, uz regulaciju semafora. Tokom dana, zbog frekventnosti ove dionice formiraju se duže kolone vozila iz svih smjerova.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik - Šićki Brod, na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj - Šešlije (dionica Johovac-Šešlije), Prijedor - Kozarac, Grude -Posušje i Kiseljak - Busovača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova

klix

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano