Strahoviti požari bjesne Antalijom, četvero mrtvih, turisti napuštaju hotele

Šumski požari izbili su posljednjih dana u južnim provincijama Mersin, Osmaniye, Adana, Antalya, Kahramanmaras. Kako prenose lokalni mediji, požari su također izbili u jugozapadnoj provinciji Mugla i centralnim provincijama Kirikkale i Kayseri.

https://youtu.be/-S_zAQ_Bh68

Turska mediteranska primorska regija Antalija jedno je od područja gdje bukte požari, a jedan 82-godišnji muškarac, poginuo je dok su trajali pokušaji evakuacije u selu Kepezbeleni u okrugu Akseki.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli rekao je danas da je 10 ljudi zarobljeno u brani Oymapinar u pokrajini, dok su neka naselja evakuisana. Veliki broj turista napustio je hotele.

https://twitter.com/i/status/1420610036062031874

"Hitna pomoć i timovi AFAD-a (Uprave za katastrofe i hitne slučajeve) su na putu za naše građane u Oymapinaru. Cesta je otvorena, pokušat će ih evakuirati", rekao je on dodajući da se ne suočavaju s opasnostima.

Šumski požari prvi su put izbili u srijedu u antalijskom okrugu Manavgat i proširili su se na veliko područje.

"Četvero naših građana je izgubilo živote, a 122 je povrijeđeno u požarima, dok je 58 građana na liječenju", rekao je AFAD o požarima u Manavgatu.

https://twitter.com/i/status/1420768914284351489

Vatrogasci se bore sa plamenom i u Adani, provincija Mersin

Zajedno sa Antalijom, Adanom i Mersinom, vatrogasci nesebično rade na stavljanju požara pod kontrolu i u drugim provincijama.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: