STRAVA U SARAJEVU: Migranti iz Pakistana SEKSUALNO EKSPLOATISALI MALOLJETNIKE, nesrećne žrtve zbrinute u SIGURNU KUĆU!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U pitanju je prihvatni centar u Blažuju

5df0e25a-4bc0-43c2-8f57-1c550a0a0a78-blazuj-kamp-migranti-9-previewOrg.jpg

Policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije su, zajedno s Postrojbom za podršku i kontrolu Istok i Službom za poslove sa strancima, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti došli do saznanja da je od strane više osoba, državljana Pakistana, na štetu drugih maloljetnih osoba koje se nalaze u prihvatnom centru u Blažuju, počinjeno krivično djelo „Međunarodna trgovina ljudima“ (seksualnom eksploatacijom), o čemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH.

Privedena dva Pakistanca

Postupajući pod nadzorom tužitelja Tužilaštva BiH, 26. januara 2022. godine, policijski službenici Granične policije BiH i službenici Službe za poslove sa strancima – TC Sarajevo, su u prihvatnim centrima za migrante locirali, a zatim i izvršili privođenje dvije osobe, državljani Pakistana (iz reda migrantske populacije), do službenih prostorija Granične policije BiH, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela „Međunarodna trgovina ljudima”.

Nakon završetka planiranih mjera i radnji, privedene osobe će biti stavljene pod nadzor u imigracijski centar, do druge odluke postupajućeg tužioca Tužiteljstva BiH, piše Dnevni Avaz.

Žrtve će biti smještene u sigurnu kuću

Istog dana, pronađene su maloljetne osobe, potencijalne žrtve krivičnog djela „Trgovina ljudima”, koje će biti smještene u sigurnu kuću do okončanja postupka.

Direktor Granične policije Zoran Galić pohvalio je akciju pripadnika Granične policije, u saradnji sa Službom za poslove sa strancima te naglasio kako je Granična policija BiH uz sve probleme s kojima se svakodnevno susreće, u nedostatku ljudskih resursa i borbe protiv nezakonitih migracija, prva agencija koja je identifikovala prve krijumčare među migrantskom populacijom, a ovim aktivnostima otkrila i trgovce ljudima među migrantskom populacijom, čime je još jednom iskazana jasna opredijeljenost Granična policije BiH u borbi protiv svih oblika kriminala.

izvor:alo

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano