SUDIJA ZBOG KOG JE PREKINUT MEČ LIGE ŠAMPIONA HTEO DA SE UBIJE: Otkriveni detalji iz burne prošlosti rumunskog arbitra!

Skandal su režirale sudije iz Rumunije, a već danas svi ljubitelji fudbala znaju ko je Sebastijan Koltesku.

On je bio četvrti sudija na meču 6. kola Lige šampiona i na pitanje glavnog arbitra Hateganua ko se toliko bunio sa klupe Bašakšehira, da bi ga isključio, on je rekao – ‘negru’, što na rumunskom znači – ‘crnac’.

U pitanju je bio pomoćni trener turskog tima Pjer Vebo i onda je nastao opšti haos, koji se završio tako što su se igrači oba tima povukli sa terena.

Utakmice nije ni nastavljena u utorak, već će krenuti ove srede (18.55) i to od 12. minuta, kada je igra i stala na ‘Parku prinčeva’.

Rumunske sudije momentalno su sklonjene sa pomenutog meča, glavni arbitar Hateganu i ranije je imao rasističke ispade, dok za Kolteskua važi da nije emotivno najstabilnija osoba.

Navodno je rumunski arbitar pre 12 godina pokušao da izvrši samoubistvo, objavio je rumunski kolega Emanuel Rosu na Tviteru.

Pored mračne prošlosti, za 43-godišnjeg Kolteskua se vezuju još neke kontroverze sa terena, a pre dve nedelje je skinut i sa FIFA liste sudija. Ovo je trebalo da mu bude poslednja sezona u UEFA takmičenjima i čini se da ju je prilično neslavno okončao, ranije od planiranog.

 

 

 

S druge strane, Hateganu je bio u centru pažnje, takođe zbog rasizma, u rumunskoj ligi, takođe podseća Rosu.

Ne tako davno, publika sa cele tribine uzvikivala je majmunske krike igraču Steaue Harlemu Gnoeri na derbiju protiv Dinamo Bukurešta, jer je prešao upravo iz Dinama u tabor gradskog rivala.

Da sve bude dodatno problematičnu, Hateganu nije nikako reagovao na rasističke uvrede i pravdao se kako ništa nije čuo, odnosno da mu se činilo kako se radi o uzviku iz filma “300”.

Još jedan nevešt pokušaj pravdanja, kao što je sada pokušao njegov kolega Koltesku i prilično je jasno da su im sudijski dani na evropskoj sceni verovatno odbrojani.

Preuzeto sa: hotsport.rs

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: