Sukob Srba mogao bi biti presudan: Milo se smeje i ostaje na vlasti!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Pravi haos zavladao je u Crnoj Gori, nakon potpisivanja sporazuma lidera tri koalicije, jer su se javile pojedine prosrpske stranke koje tvrde da nisu upoznate sa onim što je potpisano, niti ih je bilo ko šta pitao. Ovakav sukob koji tinja mogao bi da ide u korist samo Milu Đukanoviću i njegovom DPS-u upozoravaju analitičari.

Lideri tri koalicije Zdravko Krivokapić (Za budućnost Crne Gore) Aleksa Bečić (Mir je naša nacija) i Dritan Abazović (Crno na bijelo) zavetovali su se da neće povući priznaje nezavisnosti Kosova, da neće preispitati članstvo u NATO, a u programu nema ni reči o zaštiti srpskih svetinja.

Medojević je samo 24 sata nakon ove objave na Fejsbuku promenio ploču, poručivši da će podržavati sve što Krivokapić potpiše.

Međutim, iz Demokratske narodne partije Milana Kneževića, koja je takođe deo koalicije koja je izborila Krivokapićevu pobedu, nisu znali za dogovor koji je sklopljen sa drugim koalicijama.

– Očekujemo da će profesor Zdravko Krivokapić narednih dana upoznati DF sa detaljima sporazuma kojeg su zaključili i javnosti predstavili Aleksa Bečić, Dritan Abazović i on – rekla je Jelena Kljajević, portparol DNP.

Sličan odgovor stigao je i iz Socijalističke narodne partije čiji lider Vladimir Joković poručuje da su svesni da je rušenje DPS glavni cilj. Srpski telegraf pokušao je da dobije objašnjenja od lidera crnogorskih koalicija, međutim do zaključenja ovog broja niko se od njih nije oglasio.

Vladislav Dajković, jedan od čelnika Prave Crne Gore, kaže da pozdravlja potpisivanje sporazuma koji je i formalno ozvaničio kraj Đukanovićeve vladavine, kao i formiranje nove vlasti, ali navodi da treba sa oprezom gledati na sporazum.

– Mislim da srpski narod neće blagonaklono gledati na potpisani sporazum. Premda mogu da razumem stav novih lidera vlasti, smatram da je u sporazum morala biti uvrštena mogućnost referenduma o najvažnijim pitanjima koja muče naš narod. Nadam se da će u bliskoj budućnosti doći na dnevni red i ona pitanja koja su uglavnom motivisala srpski narod da glasaju, ali i dovedu novu vlast – izjavio je Dajković za Srpski telegraf i dodao da se ovakav splet okolnosti sviđa jedino Milu Đukanoviću.

Priznajući da se svi kompromisi uglavnom prave na štetu srpskog naroda, Dajković je dodao:

– Neverovatno mi je da nije zapisana nijedna rečenica oko onoga što je i dovelo do ovih promena, odnosno Zakona o slobodi veroispovesti, tako da i tu treba s maksimalnim oprezom gledati na taj sporazum da ne bi počeli opet sa litijama. Možda ja nisam političar-vizionar, ali pitam se kako se to koplja uvek slome na nama Srbima i kako to da uvek mi moramo da plaćamo najveću cenu, čak i onda kad damo najveću žrtvu.

 

Izvor: Srpski telegraf

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano