Sumanuta MRŽNJA Pavelićevaca! Optužili Vučića i Porfirija da po Putinovom nalogu ruše sve u regionu

Skandaloznim optužbama nema kraja, te ni ovaj tekst nije prošao bez laži o predsedniku Vučiću, kao i neosnovanih napada.

Na hrvatskom portalu Slobodna Dalmacija osvanuo je tekst koji je posvećen ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i napadu na predsednika Rusije Vladimira Putina i ruskog patrijarha Kirila, dok su u naslovu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Porfirije.

Dok se tekst u najvećoj meri odnosi na ruskog predsednika i Kirila, u naslovu se navodi da “treba očekivati nove ‘šporkarije‘ tandema Vučić – Porfirije”.

Sramni navodi i lažne optužbe koji se spominju u ovom tekstu jesu da predsednik Vučić i patrijarh Porfirije po nalogu ruskog predsednika i Kirila šire srpski svet i ruše sve u regionu.

U sramnom tekstu Slobodne Dalmacije stoji kako se Putin ne miri sa činjenicom da je Vartolomej vratio autokefalnost Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, pa kreće u obračun sa neposlušnim patrijarsima širom sveta.

Takođe, tekstu se pravi paralela između srpskog i ruskog predsednika, navodeći da su “globalne imperijalističke pretenzije koje Putin provodi uz pomoć Ruske pravoslavne crkve čuvajući “ruski svet”, identične metodi “srpskog sveta” koju ovde primenjuje Vučić uz pomoć i saradnju SPC i Porfirija”.

Njihovim sramnim optužbama nema kraja, te ni ovaj tekst nije prošao bez laži o predsedniku Vučiću, kao i neosnovanih napada.

Podsetimo, hrvatski mediji, koji su u svojoj mržnji prema svemu srpskom preuzeli narativ poglavnika zloglasne NDH Ante Pavelića, duže vreme vode kampanju protiv predsednika Vučića, a poslednjih nekoliko dana napadi su se intezivirali. 

Izvor: objektiv.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: