SUZE PATRIJARHA IRINEJA: Ovo je jedini put da je plakao u javnosti (VIDEO)

PATRIJARH srpski, gospodin Iirinej preminuo je jutros nakon teške borbe sa virusom korona. U narodu će ostati upamćen kao patrijarh u čije vreme se najviše ulagalo u završetak Hrama Svetog Save na Vračaru.

 
 

Patrijarh je bio izuzetno vezan za Kosovo i Metohiju, napaćene Srbe koji su živeli dole i sve naše svetinje.

On je bio profesor Prizrenske bogoslovije 1959—1968. godine, a rektor od 1971—1974. godine. Uvek je isticao da srpski narod ne može da se pomiri sa tim da Kosovo bude izvan Srbije.

 

 

Pre dve godine patrijarh Irinej je posetio Kosovo i Metohiju. Krenuo je nenajavljen, bez plana i bilo kakve pompe. Planirao je da bude dole dva dana, ostao je pet. Bio je veoma prehlađen ali nije odustajao. Obilazio je svetinje i narod.

null

СУЗЕ ПАТРИЈАРХАПре две године, у пролеће 2018. Патријарх је обилазио народ на Косову и Метохији. Кренуо је ненајављен, без плана и било какве помпе. Планирао је да буде доле два дана, остао је пет. Био је веома прехлађен али није одустајао. Обилазио је светиње, народ... 1/2👇👇 pic.twitter.com/BaHZQxtdZH

Prvojerarh srpski je po prvi put u javnosti zaplakao upravo na tom putovanju.

U Orahovcu ga je dočekalo mnogo dece. Pevali su mu o Kosovu, o Metohiji...on ih je slušao i plakao. To je bio jedini put da je narod video suze svog Patrijarha, suze za koje mnogi nisu marili. 

novosti

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: