Sve ce se to jednom zvati lani
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

"Sedim tako i razmisljam kako nam je bilo lepo.." - sto bi rekla Ana Nikolic

E pa i ja tako sjedim, pijem 16. kafu za danas (a sta drugo raditi nedeljom u izolaciji?)..Sreca pa sam prestala pusiti duvanske cigare inace bi' sad otvarala i 16.kutiju. Povucem koji dim ove elektronske i k'o u starim filmovima,dim me odnese u (ne tako) daleku proslost..

O cemu li smo mi razmisljali kad smi imali svu slobodu ovog svjeta?

Vjerovatno smo se sa ceznjom prisjecali nase rane i razuzdane mladosti,kad su nam roditelji ogranicavali izlaske,a nama bilo slatko krsiti ogranicenja.. I naravno, najljepsi dio izlaska je bio u  pet do 12, bas kad bi trebalo krenuti kuci.. Eeh, tada nismo razumjeli brigu roditelja, ni sta se sve u njihovoj glavi odvijalo u tih 4/5/10 minuta kasnjenja.. I onda bismo zbog tih par minuta postajali tamnicari sopstvenog doma na 10/15 dana, zavisi od tezine krivicnog djela, tj. razloga kasnjenja...A taj razlog je (uglavnom) bio toliko bezazlen, da bi i sami, kad bismo ga poceli objasnjavati, prestali da vjerujemo u sopstveno opravdanje, koje nam je do prije par minuta izgledao kao tako jak argument...

I sada, kad to sve sagledam iz (nadam se)zrelije perspektive, ne mogu a da se ne nasmijem kolicini mojih prolivenih suza sto necu moci izaci u petak, kad nastupa najpoznatiji bend iz Donjegbrabonjista..Kad sam napokon uspjela nagovoriti drugaricu da mi posudi tuu saavrsenu haljinu boje gorgonzole, sa predivnom masnom na dekolteu, koja ne samo da mi sakriva siroka ramena vec i pola lobanje... 

Zvucace kao klise, ali to je zaista najljepsi dio moje proslosti.. Da, proslosti-ne zivota.. Jer zivot jos uvijek traje.. Kako mozemo na pola komedije da kazemo "Ovo je najsmjesnija scena u filmu", kad jos nismo odgledali sve? 

Zato mislim da cemo se jednom smijati i nekim nasim trenutnim brigama, koje izgledaju krupno kao da nikada nece proci... A hoce.. 

Zato, ako ovaj tekst vec i nema neku sustinu, neka bar ima pouku - SVE CE SE TO JEDNOM ZVATI LANI -

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano