OPASNE DAME Sve više pripadnica lepšeg pola u tradicionaloj hajci na vukove i divlje svinje.OVO JE BILO JOŠ 2018 SAD IH JE VEROVATNO DUPLO VIŠE!

Među njima su i Ružica i Jelena koje, sa sačmaricom na ramenima, motre na divljač.

 

- Ja gajim ljubav prema lovu još od malih nogu, zato što sam treća generacija u porodici koja se bavi lovom. Moj deda je bio lovac i od njega sam dobila pušku na poklon, a takođe i moj otac je lovac. Tako da je to generacijiski - rekla je Ružica Grgić.

Sve više i više žena dolazi.

- Drago mi je da se odazivaju. I drago mi je da se dosta naših žena učlanjuje u ovo naše lovačko društvo - kaže Jelena Pekija.

Damski lov je, zapravo, međunarodna hajka. Dame sa puškama stigle su iz nekoliko zemalja.

- Prvi put sam ovde i veliko mi je zadovoljstvo. Ako bude odstrela, bude, ali tu sam zbog druženja - kaže Totana Marija iz Slovačke.

Sigurno su doprinele tome da se za kotorvarošku hajku nadaleko čuje. Što i ne čudi, jer videti žene u lovu – svakako je nesvakidašnja slika.

Dame lovci, rasporedile su se po tzv. čekama oko Kruševog Brda i strpljivo čekaju vukove. Prošle godine ulovile su dva, a ove godine nadaju se, kažu i boljem ulovu.

Domaćini su prezadovoljni posetom. Kažu da su žene odlični lovci i da  se lako snalaze po šumama.

- Mi to želimo i u Republici Srpskoj da promovišemo. Verujte da nam žene pokažu jednu ozbiljnost, jednu disciplinu, odgovornost u lovu. I mnogo toga, a nažalost mi lovci smo možda malo i opušteni - rekao je Nedeljko Glamočak, jedan od organizatora “Damskog lova na vuka”.

Koliko je damski lov ozbiljna priča, pokazuje i osnivanje Damskog lovačkog kluba RS. I ne čudi da ga osnivaju jer, ako niste znali, u Srpskoj lovi čak 130 žena, piše ATV.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano