Svilajnac: još jedna pogibija lovca!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Policijska uprava u Jagodini saopštila je danas da je uhapšen M.T (57) iz sela u okolini Svilajnca, pod sumnjom da je iz lovačke puške nehatno ubio muškarca (46) iz istog sela.

 

M.T je uhapšen "zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nehatno lišenje života", stoji u saopštenju.

 

M.T je, posle hapšenja od strane policije, "određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu".

 

"Kako se sumnja, osumnjičeni je u lovu, iz lovačke puške nehatno ustrelio četrdesetšestogodišnjeg muškarca iz istog sela, koji je od zadobijenih povreda preminuo", navodi se u saopštenju. (izvor rtv.rs).'

 

Kako saznajemo, ovaj tragičan dogadjaj se desio u ataru sela Bogovo u okolini Svilajnca, a poginuli lovac je pogodjen u grudi karabinskim zrnom. Akteri u ovoj tragediji su, osim što su bili  kolege lovci, bili su izgleda i komšije!

 

Lovovi na divlje svinje u ovo doba godine su vrlo rizični, ali se ipak odvijaju. Organizacija ovih lovova je skoro iznudjena, zbog šteta koje divlje svinje nanose usevima u  poljoprivredi i koje štete kasnije najčešće moraju, po zakonu, da nadoknade lovačke organizacije. Visina šteta ume da bude takva da ozbiljno ugrozi opstanak nekog lovačkog udruženja, pa lovci iz svojih džepova izvlače i posledni dinar da pokriju ovaj trošak. Drugi razlog za odvijanje ovih lovova je obaveza lovaca da pojačanim odstrelom u skladu sa odlukama nadležnih državnih organa vrše redukciju divljih svinja u sprečavanju širenja bolesti afričke kuge ovih životinja, i gde su lovci praktično prva i jedina linija odbrane.

izvor:http://www.srbijalov.com/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano