TAČI I VESELJI MUČILI SRBE I NELOJALNE ALBANCE: Sekli ih noževima, terali da siluju jedni druge i piju razređivač

Haška optužnica nekadašnje oficire terorističkog OVK tereti za zlodela nad 407 pritvorenika, od čega je najmanje njih 98 ubijeno. Lično su učestvovali u maltretiranju, pritvaranju...

 

Nekadašnji oficiri Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići optuženi su pred Sudom za zločine OVK u Hagu za zlodela počinjena nad 407 pritvorenika u 34 nelegalna pritvora na Kosovu i Albaniji, od čega je njih najmanje 98 zverski ubijeno, navodi se u upravo objavljenoj haškoj optužnici.

Zločini su počinjeni u periodu od marta 1998. do septembra 1999, a optužnica ih (sve zajedno) u 10 tačaka tereti za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, okrutno postupanje, mučenje (dve tačke) i ubistva (dve tačke). Kako se navodi u optužnici, optuženi su neke pritvorenike sekli nožem, terali da piju razređivač umesto vode, da siluju jedni druge... Krivična dela su, u po pet tačaka, kvalifikovana kao ratni zločini i zločini protiv čovečnosti.

izvor: kurir rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: