TAJNU NIJE ZNALA NI PORODICA: Nakon razgovora sa Amfilohijem pod Ostrogom izgnanik Blagoje otkrio da je UPUCAO PAVELIĆA

Malo ko zna da je mitropolit Amfilohije Radović zaslužan što je javnost saznala da je Blagoje Jovović upucao poglavara Nezavisne države Hrvatske Antu Pavelića u Argentini.

Jovović je 10. aprila 1957. godine u argentinskom gradiću Lomas del Palomar sa dva metka teško ranio Pavelića. Poglavar NDH se nikada nije oporavio od posledica tog ranjavanja. Dve godine kasnije je umro u Španiji.

Atentat na Pavelića je maltene četiri decenije bio misterija. Tajnu je otkrio sam Jovović kad se vratio u rodnu Crnu Goru nakon 55 godina izgnanstva.

2291463_untitled1_ff.jpg?ver=1604061745FOTO: PRINTSCREEN, PROFIMEDIA

Njegova ćerka Karina, koja danas živi u Argentini, ispričala je nedavno za RTS da se Jovović vratio u tadašnju Jugoslaviju u decembru 1998. godine. Došao je na sahranu brata, ali je pre toga otišao u manastir Ostrog.

- Tamo je razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem koji ga je nagovorio da otkrije istinu svima. Tek te noći moja porodica i prijatelji su saznali za njegovu priču - rekla je Karina Jovović.

Blagoje Jovović umro je u junu 1999. godine. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u kliničkom centru Crne Gore nakon mesec dana borbe sa korona virusom.

(Kurir.rs/Foto:Profimedia)

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: