TOKOM PLJAČKE U CRNOJ GORI UBIJEN ČUVAR : KRIMINALCI ZAPALILI TERENCA BH. REGISTRACIJA

Nepoznati pljačkaši, koji su jutros u Nikšiću opljačkali vozilo koje prevozi novac, pobjegli su s lica mjesta s terencem BiH tablica, piše Antena M.

Portal Onogošt.me objavio je fotografiju zapaljenog vozila za koje je sumnja da je korišteno prilikom pljačke jutros u Nikšiću. Prilikom pljačke radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak (50) je teško ranjen te je naknadno preminuo.

Do oružane pljačke nove pošte, u ulici Jola Piletića, došlo je jutros oko devet sati, kada su naoružani napadači presreli vozilo koje prevozi novac i tom prilikom ranili Mrdaka, dok su ostale radnike poprskali biber sprejom.

Pljačkaši su terencem BiH tablica pobjegli u nepoznatom pravcu i za sada se ne zna koliko su novca odnijeli. Crnogorski mediji prenose da se radi o oko 400.000 eura. Prema nezvaničnim informacijama, novac je dopremljen jutros zbog isplate penzija.

Iz Uprave policije je saopćeno da se intenzivno traga za izvršiocima razbojništva, a da je u mjestu Grebice pronađeno zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korištno u izvršenju ovog krivičnog djela.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvo u Podgorici, a na licu mjesta je obavljen uviđaj.

Ljubiša Mrdak, koji je radnik firme Security Gard Montenegro, pokušao je da spriječi pljačku koja se jutros dogodila ispred nove pošte u Nikšiću, ali je nažalost tom prilikom ubijen.

Kako su očevici kazali, kada je ispred pošte stalo vozilo za transport novca iz džipa bosanskih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih, naoružanih razbojnika, koji su brzo prišli radnicima obezbjeđenja, poprskali ih biber sprejom i počeli ih udarati kundacima.

Navodno su dvojica radnika obezbjeđenja pala, a Mrdak se uhvatio u koštac sa jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio Mrdaka u grudi.

Za to vrijeme, druga dvojica pljačkaša su džakove sa novcem ubacivali u džip kojim su došli. Prema izjavama očevidaca, pljačkaši su imali na sebi duže kabanice i kapaljuče.

Prema nezvaničnim informacijama ukradeno je oko 400.000 eura.

Crna Hronika Info

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: