Tonik za podizanje imuniteta
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Posjeta ljekaru sigurno će biti dobar potez ako se borite s bakterijskom infekcijom, ali ako je u pitanju virusna upala grla ili gripa, antibiotici neće pomoći…

Šta možete napraviti? Na svu sreći postoje razni pripravci koji će pomoći i to u vidu jačanja imuniteta koji je i prva i zadnja linija obrane od bolesti.

Tonik je prirodni pripravak koji se može koristiti svakodnevno za cjelokupno zdravlje organizma.

Najvažniji dodatak ovom toniku je zova za koju je dokazano kako će skratiti trajanje prehlade i respiratornih bolesti, a tradicionalno se koriste u borbi protiv gripe, prenose "Nezavisne".

Kad dodamo sve ostale sastojke dobijemo savršen napitak za zdravlje, a kako je odličnog okusa i vaša djeca će ga voljeti.

Kako ga pripremiti?

8 kašičica svježe izrendanog đumbira

50 g sušenog lišća i cvijeta zove

800 ml jabukovog sirćeta

malo meda za ukus

Priprema:

Kako biste pripremili ovaj tonik za imunitet, dodajte sušeno bilje u staklenu posudu od 2 litre. Dodajte jabukovo sirće. Zatvorite ili plastičnim poklopcem ili papirom za pečenje i dobro pričvrstite.

U dubokoj posudi zagrijete vodu na jako laganoj vatri i u vodu stavite staklenu posudu te ostavite u njoj nekoliko sati. Pazite na nivo tople vode, po potrebi dodajte još.

Izvadite posudu iz vode i kroz cijedilo propustiti sadržaj tako da u njemu ostanu biljke. Njih u krpi dobro procijedite kako biste dobili još tonika.

Dodajte med za ukus.

Čuvajte u tamnoj posudi i na hladnom mjestu.

Svakog dana konzumirajte jednu ili dvije kašike tonika, a ako ste bolesni, možete i više.

Izvor:princip.news

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano