Top 5 najskupljih kamiona na svetu

Moderni svet teško se može zamisliti bez velikih kamiona, jer su oni tu koji transportuju robu do raznih prodajnih objekata gde ona konačno stiže do novog vlasnika. No, sa sve većom potrebom za kamionima došlo je do velike diverzifikacije ovih vozila, pa se tako mogu pronaći modeli sa veoma luksuznom kabinom, što naravno i košta mnogo novca.

5. Volvo FH 16 Classic – 93.000 evra

Ovaj model Volvovog kamiona važi za jedan od najskupljih. Pokreće ga moćni agregat koji raspolaže sa 750 ks, a tovarni kapacitet mu je između 44 i 120 tona! Osim toga, odlikuje ga veoma elegantan enterijer i pregršt aktivnih bezbednosnih sistema za pomoć vozaču.4. Scania R730 V8 – 147.000 evra

Svojevremeno, Scania R730 sa V8 agregatom od 730 ks važila je za najsnažniji kamion na svetu, sve dok se nije pojavio gore pomenuti Volvo. Scania je brend švedskog porekla i danas važi za jednu od najtraženijih marki kada su u pitanju kamioni.


3. Mack Titan – 148.000 evra

Evo jednog primerka sa one strane Atlantika. Mack Titan proizvodi naravno Mack Trucks, i ovaj snažni kamion dolazi u tri varijante kada je reč o snazi motora: sa 515, 565 ili 605 konjskih snaga. No, ono zbog čega je Mack Titan posebno cenjen kod vozača, to je enterijer u kojem dominira koža!


2. Kenworth W900 – 166.000 evra

Kenworth W900 je ubedljivo najskuplji kamion koji se proizvodi u SAD. Njegov klasični stil ne menja se već godinama, ali nije izgled ono što ga čini poželjnim u svetu kamiondžija. Osim što je u stanju da sa svojim motorom od 635 ks prevozi težak teret na dugim putovanjima bez ikakvih problema, ovaj kamion poseduje i ogromnu kabinu. U kabini se mogu naći čak dva kreveta, ali i odeljci za frižider, televizor… Sve to znači mnogo kod vozača koji moraju da prevale dugačak put da teret prevezu na zadato odredište.


1. Mercedes-Benz Actros – 175.000 evra

Apsolutni rekorder kada je u pitanju cena novog kamiona stiže iz Mercedesove radionice. Ono što je najveća prednost Mercedesovog modela, jeste izuzetno velika i prostrana kabina.


Iako spolja ne deluje da u njoj ima toliko prostora, izgled ipak ume da prevari. Nemački razvojni inženjeri i dizajneri podelili su kabinu u tri dela – prvi koji je radna stanica, gde je naravno vozačevo radno mesto. Drugi namenjen relaksaciji i treći za spavanje. Koliko je izdašan prostor govori činjenica da osobe visoke dva metra bez problema stoje u kabini i da pritom ne dodiruju plafon!
Naravno, Mercedes Actros poseduje praktično sve aktivne bezbednosne sisteme za pomoć vozaču, te je osobi koja se nađe za volanom ovog prestižnog kamiona posao značajno olakšan. Skoro o svakom od ovih kamiona možete više pročitati na našim stranicama, sve što treba da učinite jeste mala igra s opcijom pretrage. 
Izvor:AutoRepublika
Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: