TRAMP SMATRA DA JE ON POBEDIO!

"Posmatračima nije bilo dozvoljeno da uđu u sobe za brojanje glasova. Ja sam pobedio na izborima, dobio sam 71 milion legalnih glasova", napisao je Tramp danas na Tviteru.

 

 

Prema njegovim rečima, dogodile su se loše stvari što republikanskim posmatračima nije bilo dozvoljeno da vide.

 

"To se pre nikada nije dogodilo. Milioni dopisnih glasova je stiglo ljudima koji ih nikad nisu tražili", napisao je Tramp.

 

Tviter je uz njegovu objavu stavio upozorenje kojim osporava Trampove tvrdnje.

 

Tramp je sinoć rekao da su izbori daleko od gotovih i da predsednički kandidat demokrata Džo Bajden, kog su vodeći američki mediji proglasili novim šefom države, nije zvanično potvrđen kao pobednik ni u jednoj saveznoj državi.

 

Nedugo pošto su agencija Asošiejted pres i televizija CNN objavili da je Bajden pobedio na predsedničkim izborima, Tramp je u pisanoj izjavi naveo da će njegov izborni štab od ponedeljka početi pravnu bitku pred sudom, kako bi osigurao potpunu primenu izbornih zakona i "ustoličenje istinskog pobednika".

 

Agencija AP i televizija CNN juče su proglasili pobedu Bajdena nad Trampom, posle projekcije da će kandidat demokrata osvojiti i saveznu državu Pensilvaniju, u kojoj je rođen i gde je živeo do 11. godine.

 

Osvajanjem Pensilvanije, koja daje 20 elektora, Bajden je "skupio" 284 elektorska glasa, a za pobedu je bilo potrebno najmanje 270. AP je potom proglasio pobedu Bajdena i u Nevadi, kojom je demokrata stigao do 290 elektora, dok Tramp ima 214 elektorskih glasova.

 

Sat vremena pre nego što su AP i CNN objavili da će Bajden biti 46. predsednik SAD, Tramp je na Tviteru napisao da je "ubedljivo pobedio" na izborima. Tviter je uz tu Trampovu poruku stavio komentar da "zvanični izvori možda nisu proglasili pobednika izbora do trenutka kada je tvit objavljen".

 

Izvor : 021.rs

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: