TRAŽI SE HITNO PREKIDANJE VOJNE VJEŽBE: Bošnjački vojnici klanjali džumu na Manjači
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U sklopu NATO vježbe na Manjači, nedaleko od Banjaluke pripadnici Oružanih snaga BiH juče su klanjali džumu, prenosi N1.

Danas su se oglasili iz SDS-a navodeći da “dokazi, koji su se pojavili u javnosti, potvrđuju da se na vojnoj vježbi na Manjači krše mjere Republičkog štaba za vanredne situacije tražimo od Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, da zahtijeva hitno prekidanje ove vježbe”.

Član Izvršnog odbora SDS-a Saša Lovrić je rekao da, “nakon objavljivanja video snimak iz kojeg se vidi da su bošnjački vojnici prilikom vjerskog obreda itekako prekršili mjeru o zabrani okupljanja više do 50 ljudi, Dodik, niti institucije RS više ne mogu ignorisati nepoštovanje propisa koje su donijeli”.

Lovrić je naveo da vojna vježba u kojoj pored vojnika iz 20 zemlja članica NATO saveza, učestvuje i 800 vojnika Oružanih snaga BiH, koji borave u neadekvatnim uslovima, prestavlja potencijalnu epidemiološku bombu.

Lovrić smatra da je “Dodikova šutnja na dešavanja na Manjači jasan dokaz da mu je dodvoravanje NATO-u preče od zdravlja stanovništva Republike Srpske”.

On smatra da je Dodik, kada je vježba na Manjači u pitanju, građanima Republike Srpske ostao dužan dati odgovor i na pitanje zašto pripadnici NATO-a ocjenjuju Oružane snage BiH.

TRAŽI SE HITNO PREKIDANJE VOJNE VJEŽBE: Bošnjački vojnici klanjali džumu na Manjači

(N.S/ Banjaluka.net)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano