"TRAŽIM DA MI ODREDITE PRITVOR" Momenat istine - Darko Elez izveden pred istražnog sudiju

U Sudu BiH završeno je ročište povodom predloga Tužilaštva za određivanje jednomesečnog pritvora Darku Elezu, koga Tužilaštvo BiH tereti za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima teško ubistvo, pokušaj ubistva i iznuda.

Tužilac Dubravko Čampara kao razlog za određivanje pritvora, osim osnovane sumnje da je Elez kriv za dela koja mu se stavljaju na teret, pritvor je zatražio iz svih zakonskih razloga.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi Elez mogao ometati istragu, opasnosti da će ponoviti krivično delo i zbog bojazni od uznemirenja javnosti.

 
 

Elezov branilac, advokat Senad Kreho, usprotivio se predlogu Tužilaštva i zatražio da se pritvor zameni merama zabrane, koje bi podrazumevale ograničenje kretanja, oduzimanje dokumenata i obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

https://youtu.be/9ymuayQoCd8

Sa druge strane, Elez je kazao da nema ništa protiv da mu se odredi pritvor i da se ova istraga okonča. Ponovio je da mu se prema odluci Ministarstva pravde Srbije ne može suditi u predmetu "Lutka", a da su mu ova ostala dela napisana "ofrlje" kako bi bio izručen u BiH da bi mu se sudilo za "Lutku".

Sve što mu se stavlja na teret je negirao i naglasio da nema pojma ko su oštećeni.

- Saglasan sam da idem u pritvor jer ako me puste mogli bi mi izmisliti još nešto. Tužilaštvo mora zaboraviti ispunjavanje želja šefova MUP-a RS-a. Tražim da mi odredite pritvor i da se vodi istraga po zakonu. Ako će se postupak voditi preko medija, ja ne želim u tome uopšte učestvovati - rekao je Elez.

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: