Trikovi za viber

Viber je od svojih skromnih početaka do danas postao jednan od najpopularnijih programa za digitalnu komunikaciju. Ako ga koristite, predlažemo da bacite pogled na listu njegovih najkorisnijih karakteristika.

Uključite pametne notifikacije

Viber u osnovnim postavkama šalje podsjetnik za sve poruke koje ste primili od svog kontakta - čak i ako ih ta osoba pošalje jednu za drugom. Da biste reducirali zvonjavu, možete uključiti pametne netifikacije koje će vam za hrpu poruka dati samo jednu notifikaciju. Da biste ih aktivirali, uđite u razgovor i povucite prstem prema lijevo. Birajte Smart Notifications kako biste ih aktivirali ili ugasili.

Munjevito se prebacite u drugi razgovor

Ako imate hrpu aktivnih razgovora, vjerovatno bi vam dobro došla opcija brzog prebacivanja. Ne brinite zato, jer Viber ima opciju kojoj pristupate tako da uđete u razgovor i samo povučete prstom prema desno. U listi ćete vidjeti sve aktivne sobe s razgovorom među kojima se možete prebaciti pritiskom na prijateljevo ime ili ime grupe.

Isključite dosadne notifikacije

Svi imamo trenutke u danu kada nam podsjetnici zbilja nisu potrebni. Da biste isključili notifikacije iz Vibera, pritisnite na Navicon i birajte Settings. Pritisnite na Notifications i isključite sve stavke koje vam smetaju, poput prikaza poruke na glavnom ekranu, dolazak kontakta na Viber, nove poruke, paljenje ekrana kada dođe poruka i tako dalje. Druga metoda je da, jednostavno, isključite sve podsjetnike aplikacije pomoću postavki svog Androida ulaskom u postavke i odlaskom u Apps > Viber gdje jednim pritiskom prsta možete isključiti sve podsjetnike koji dolaze iz Vibera.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: