TRSTENIK : Šahovske table pod otvorenim nebom
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

TRSTENIK- Za sve ljubitelje šahovske igre u centru Trstenika, postavljena je velika  šahovska tabla sa fugurama pod otvorenim nebom i izazvala veliko interesovanje mladih i starih građana.

Predsednik SO Trstenik Gerasim Atanasković ovim povodom kaže da je Trstenik imao ranije ovu vrstu zabave i razonode koje su koristili zainteresovani ljubitelji ove drevne igre.

- Ovo je samo privremeno rešenje jer u narednih 20 dana počinje rekonstrukcija trga, pa će šahovska tabla biti premeštena, a kada radovi budu završeni vratiće se na ovo mesto’’, rekao je Atanasković.

Predsednik Sportskog saveza u Trsteniku Rašo Lešević dodaje da je posle 15 godina šahovska tabla ponovo na starom mestu.

- "Ovde je nekada bio veliki šah koji je neko posle poklonio Vrnjačkoj Banji, ali na inicijativu Sportskog saveza Trstenik i uz pomoć lokalne samouprave ponovo je aktiviran i sada izaziva veliko interesovanje prolaznika starih i mladih, a neki od njih odigraju i po neku partiju šaha. Ovo je jedna lepa prilika da se organizuje turnirsko takmičenje, škola šaha, za škole i postojeći Šahovski klub’’ kaže Lešević.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano