Trstenik : Srećko konačno dobio zakonske usvojitelje
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

TRSTENIK- Zahvaljujući angažovanju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanjai trsteničkog Centra za socijalni rad, posle uobičajene procedure, dečak Srećko Anđelković (6) iz Poljne kod Trstenika, čiji su roditelji tragično nastradali padom u bunar na jednoj njivi, na potezu između sela Milutovac i Stragari pre dve godine, posle perioda adaptacije, doneta je odluka o zvaničnom usvojenju.

Ovom činu u Centru za socijalni rad u Trsteniku prisustvovali su ministar Zoran Đorđević, kao i posebni savetnici ministra Dragana Vulević i Ana Đokić, kao i pomoćnik ministra Slađana Čabrić, predsednica Opštine Trstenik Milena Turk i direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku Dragojlo Minić.

- Više puta do sada kao i u ovom slučaju pokazalo se da država vodi računa odnosno brine o svakom detetu podjednako i omogućava da deca koja nisu imala lepo detinjstvo dobiju priliku za bolju budućnost. Uporedo sa drugim aktivnostima država radi na novom zakonu koji će dodatno unaprediti proces usvajanja. "Drago mi je da smo i ovaj slučaj malog Srećka uspeli da rešimo’’, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Centar za socijalni rad je malom Srećku pronašao adekvatne roditelje, direktor Centra za socijalni rad Dragojlo Minić je izrazio zadovoljstvo, što je usvajanje rešeno na najbolji način i zahvalio ministru Đorđeviću na saradnji i pomoći pri rešavanju ovog značajnog čina usvajanja.

- " Danas je srećan dan i za dete i za usvojitelje, kao i za naš Centar za socijalni rad, posle tragedije njegovih roditelja mali Srećko je ostao sam i nezaštićen zbog čega je plakala cela Srbija. Mi smo u saradnji sa Ministarstvom uspeli da i posle perioda adaptacije deteta, kako nalaže ustaljena procedura odlučimo o konačnom usvajanju deteta. Zahvaljujem ovom prilikom svima ovde prisutnima, usvojitelji će ubuduće brinuti o Srećku i ulepšati mu život’’, rekao je Dragojlo Minić direktor trsteničkog Centra za socijalni rad.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano