Trstenik - U toku je akcija hvatanja pasa lutalica
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

TRSTENIK- U poslednje vreme na ulicama Trstenika i u prigradskim naseljima primećena je veća grupa pasa lutalica, koji napadaju građane a bilo je i nekoliko slučajeva ujeda. U cilju očuvanja zdravlja i bezbednosti građana lokalna samouprava će narednih dana sprovesti akcije Hvatanja i zbrinjavanja ovih pasa prema zakonom utvrđenim mestima njihovog boravka.

- Opština ima ugovor sa Agencijom ’’Avenija’’ iz Novog Sela o javnoj nabavci, koja sprovodi ove akcije na području trsteničke opštine jednom nedeljno. U poslednja četiri dana sprovedene su četiri akcije hvatanja pasa lutalica i tom prilikom je uhvaćen jedan broj njih i odvežen na dalje zbrinjavanje.

Te velike grupe pasa koje se pojavljuju u gradu Agencija’’Avenija’’nije uspela da pronađe, jer ima nekih građana koji koji su ljubitelji životinja, da li ih oni kriju ili su nekuda otišli otkrićemouskoro, a mi ćemo ubuduće biti rigorozniji što se tiče Opštine.

Češće ćemo raditi akcije a građanima koji kriju životinje i ponašaju se suprotno zakonu,biće više sankcionisani nego do sada. Zbog toga apelujemo na građane da se odgovorno ponašaju i sarađuju, kako nikome zdravlje ubuduće nebi bilo ugroženo’’, kaže Verica Gašović komunalni inspektor u Opštini Trstenik.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano