Tsitsipas "iznenadio" javnost komentarom za Đokovića

Tsitsipas, koji se ove nedelje takmiči na turniru u Rotterdamu, gdje je drugi nosilac, u osmini finala u četvrtak igra protiv Poljaka Huberta Hurkača.

Poslije poraza u polufinalu Australian Opena, Tsitsipas ima velike ambicije u nastavku sezone, a u Rotterdamu je pričao i na temu rekorda Novaka Đokovića. Prvi igrač svijeta će od ponedeljka 8. marta započeti 311. nedelju vladavine na ATP listi čime će i zvanično prestići Rogera Federera.

 

Švicarac je jedan od igrača kojima se Tsitsipas divi, ali je imao samo komplimente na račun Đokovića.

"Nevjerovatno je šta on čini. Federer je po meni do sada uradio izuzetne stvari. Ne kažem da Novak to nije učinio, ali za mene je Federer oduvijek bio idol, neko na kog sam se ugledao dok sam odrastao. Ipak, stvari koje je Novak postigao u posljednjih sedam ili osam godina, to je stvarno nezamislivo. Podigao je letvicu tako visoko, čini se da je svake godine sve bolji. Sve što mogu da uradim je da mu čestitam", kaže grčki teniser.

Bez obzira na to što su igrači "velike trojke" uradili do sada, Tsitsipas vjeruje da polako dolazi vrijeme mlađih igrača.

"Mislim da nova generacija može da napravi nešto slično. Niko pre 15 godina nije očekivao da Federer obori rekord Samprasa od 14 Grand Slam titula. Teško je predvidjeti šta će se dogoditi. Mi kao ta nova generacija imamo igrače koji mogu mnogo da ponude tenisu", zaključio je Tsitsipas.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: