TUGA - UMRLO DEVET SRPSKIH BEBA: Golgota srpskog naroda na izbegličkom putu od Knina do Užica (FOTO)

УМРЛО ДЕВЕТ СРПСКИХ БЕБА: Голгота српског народа на избегличком путу од Книна до Ужица (ФОТО)

VEČERNjE Novosti, 10. avgust 1995. Oluja. Jedan od mnogobrojnih tekstova koji opisuje strahote srpskog naroda proteranog iz Krajine.

 

U rubrici koja je nosila naslov "U žiži" Večernje novosti 10. avfusta 1995. godine objavile su tekst pod naslovom "Umrlo devet beba" u kome je opisan strašan događaj kada je na putu od Knina do Pavlovića mosta na Drini, umrlo devet srpskih beba.

TUGA - UMRLO DEVET SRPSKIH BEBA: Golgota srpskog naroda na izbegličkom putu od Knina do Užica (FOTO)

Kolona stradalnika iz Republike Srpske Krajine ide i ka Užicu, gde je u noći između utorka i srede prihvaćeno i smešteno već njih 1200, žena i dece. Prema ovom gradu kreće se još osam konvoja sa četiri hiljade ljudi. Ali, do odredišta, prvog noćenja pod krovom u poslednjih šest dana, po pravilu ih stiže manje nego što krene - ppisalo je tada "Večernjim novostma".

Tako je bilo i sa prvom grupom koja je kasno preksinoć stigla iz Knina u Užice.

Na put ka Srbiji krenulo je i nije stiglo devet beba! Poumirale su od iznurenosti, gladi i žeđi. Njihovi grobovi ostajali su pored puta, a od iznurenosti i vrućine stradao je i veći broj starijih osoba. Koliko - niko ne zna tačno, pa ni medicinsko osoblje kninske bolnice koje se obrelo sa izbeglicama u Užicu.

Osim podataka da je na putu umrlo devet beba (poslednja na Pavlovića ćupriji, sedmomesečna devojčica), ni medicinske sestre ne znaju ništa više da kažu...

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano