TURKOVIĆ NAZVALA BH. GRAĐANE „RAZMAŽENIM“ Bisera poručila: Niko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković komentarisala je, između ostalog, materijalno stanje građana naše zemlje. Prema onome što je rekla, dalo bi se zaključiti da je u BiH sve „med i mlijeko“.

Turkovićeva je gostovala u programu televizije Hayat gdje je komentarisala aktuelnu političku situaciju u BiH, a pred kraj intervjua analizirala je i ekonomsku situaciju u zemlji i njen uticaj na život građana.

„Situacija svakim danom postaje sve bolja, znate. Ništa se ne dobija bez napora i rada. Postojale su i druge zemlje, znate, evropske zemlje, moćne zemlje koje su prošle kroz to, kroz sukobe i negiranja, kroz puno istorijskih upitnika. Ne znam zašto bismo mi bili pošteđeni i imali nekakav idiličan život. Treba da se dokažemo, da se izborimo”, navela je ona.

Na komentar novinarke da su ljudi možda umorni od borbe, Turković odgovara da „niko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede“.

“Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svjetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi“, ocijenila je.

Dodala je da nju u Sjedinjenim Američkim Državama, kao vrhuncu razvoja demokratije i ljudskih prava, iznenadi kada vidi „šatore oko State Departmenta u Vašingtonu, u koje su smješteni beskućnici“.

„Vi ovdje oko Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH i parlamenata nemate šatore s beskućnicima”, konstatovala je.

Na kraju je priznala da, kako kaže, tu i tamo i u BiH ima teških slučajeva.

“Mi imamo teških slučajeva, tu i tamo, ne treba zatvarati oči pred tim. Ali većina našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Ali kad se govori o većini naroda mi imamo solidan život”, zaključila je Bisera Turković.

izvor : aloonline

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano